Cajun Style langioustines is een leuk voorgerechtje dat er ook nog eens fantastisch uitziet en heerlijk smaakt. Niet moeilijk, verassend en leuk om te maken.
De langoustines grillen we kort op de barbecue, ndat we ze gemarineerd hebben in Cajun kruiden. Deze kruidenmixen zijn geïnspireerd op de regio rond New Orleans in Amerika. Kruidig, pittig en vol van smaak.
Ingrediënten:
- 1 kilo langoustines
- 5 eetelepels olijfolie
-
3 theelepels Weber Cajun Dry rub
- 4 teentjes knoflook
- 30 gram bieslook
- 30 gram platte peterselie
- 1 citroen
Keuken
15 minuten
BBQ
15 minuten
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
nvt°C
Grillmethode
Direct
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Snijd de langoustines zo open dat je ze kan openvouwen. Verwijder het darmkanaal. Leg de open langoustines in een schaal.
- Snijd de peterselie, de bieslook en de tenen knoflook fijn. Bewaar wat van de peterselie en de bieslook voor de garnering.
- Doe de olie in een kom en voeg hier gesneden peterselie, bieslook en knoflook aan toe. Flink roeren en daarna mag de Cajun Dry rub er ook doorheen geroerd worden.
- Giet je kruidenolie over de langoustines en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast
- Snijd ondertussen de citroen in schijfjes
Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor voor direct grillen op 200 graden
- Grill de langoustines 3 á 4 minuten per kant op het directe gedeelte van de barbecue
- Haal de langoustines van de barbecue en garneer met de overgebleven bieslook, peterselie en schijfjes citroen
Aanbevolen accessoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters