Buikspek is eigenlijk altijd een feestje. Als je het ook nog eens maakt op het carrousel van The Spit on Fire is het helemaal te gek. We hebben de buikspek eerst een uurtje of 3 gerookt (op het carrousel) en daarna nog een uurtje of 1.5 met aardappels en groenten laten draaien. Gaaf om te maken, heerlijk om te eten!

Ingrediënten:

  • 1 kilo buikspek
  • Blues Hog Dry Rub
  • 250 gram gepunte sperziebonen
  • 1 flinke ui
  • Halve prei in ringen
  • 1 paprika in reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fin gesneden
  • 1 rode peper fijngehakt
  • olijfolie
  • 500 gram kleine aardappelen
  • peper en zout
  • 2 takjes tijm en/of rozemarijn
Tijd in de keuken

Keuken

10 minuten

BBQ tijd

BBQ

4.5 uur

Aantal personen

Aantal

6 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

75 °C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Buikspek

Bereiding

Bereiding in de keuken

  • Snij de buikspek in stukken van 2 bij 2 cm
  • Kruid de buikspek royaal met de Blues Hog Dry rub en plaats in het carrousel op alledrie de leggers
  • meng de groenten in een schaal en besprenkel met olijfolie. Zet weer terug in de koelkast
  • Kook de aardappel voor 10 tot 15 minuten en snij ze in partjes
  • Rits ondertussen de tijm van de takjes en snij grof
  • Bestrooi de aardappels met zout, peper en de tijm en zet weg.

Op de barbecue

  • Steek de Barbecue aan voor indirecte lage hitte (100 tot 140 graden). Wij gebruiken hiervoor 1 houtskool basket in plaats van 2.
  • Zet de spit ring op de barbecue, sluit de moter aan en plaats de carrousel en zet aan.
  • Leg een blokje appelhout op de briketten en sluit het deksel
  • Rook de buikspek op ongeveer 140 graden 3 uur
  • Verplaats het buikspek naar 1 legger en plaats de groente in 1 legger en de aardappels in de laatste legger
  • Laat nog 1.5 uur draaien op 140 graden

Tips

  • Waarschijnlijk moet je de kolen bijvullen na een uurtje of 3. Zorg er dan ook voor dat je een brandende brikettenstarter klaar hebt staan