Heerlijke knapperige kippenvleugels met een stevig pittige bite. Wij houden er van!

We maken deze Buffalo Wings op een Genesis EP-435 in combinatie met een Dutch Oven Duo. De Dutch Oven is ideaal om de Buffalo Wing sauce op te warmen en de bakplaat gebruiken om de Buffalo Wings te grillen.

Buffalo Wings zijn het lekkerst met een knapperig korstje. Je kan hier zowel paneermeel als het fijnere panko (Japans broodkruim) voor gebruiken. Zoals altijd met kip is de minimale kerntemperatuur 72 graden Celsius.

Ingrediënten:

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

15 minuten

BBQ tijd

BBQ

30 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

72 °C

Grill methode

Grillmethode

Indirect en direct

Buffalo Wings

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Meng de Grate Goods Spicy Chipotle met de panko in een schaal

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor op directe medium hitte van 200-240 graden Celsius
  • Verwarm zowel de bakplaat als de Dutch Oven voor (10 minuten minimaal)
  • Schenk de Sweet baby Ray's Buffalo Wing Sauce in de Dutch oven en warm door totdat het kookt
  • Doe de Kippenvleugels in de Dutch Oven en zorg ervoor dat de Buffalo Wing Sauce goed om de kippenpoten heen zit. Verwarm minimaal 10 minuten.
  • Schenk na 5 minuten een royale hoeveelheid olie op de bakplaat.
  • haal de kippenvleugels uit de saus en rol door de panko.
  • bak de kippenvleugels op de bakplaat voor ongeveer 8 minuten per kant of totdat een kerntemperatuur van 72 graden is bereikt.

Tips

  • Gebruik royaal veel olie en zorg ervoor dat de olie goed heet is voordat de Buffalo Wings erin gebakken worden.