Heerlijke knapperige kippenvleugels met een stevig pittige bite. Wij houden er van!
We maken deze Buffalo Wings op een Genesis EP-435 in combinatie met een Dutch Oven Duo. De Dutch Oven is ideaal om de Buffalo Wing sauce op te warmen en de bakplaat gebruiken om de Buffalo Wings te grillen.
Buffalo Wings zijn het lekkerst met een knapperig korstje. Je kan hier zowel paneermeel als het fijnere panko (Japans broodkruim) voor gebruiken. Zoals altijd met kip is de minimale kerntemperatuur 72 graden Celsius.
Ingrediënten:
- 1 kilo kippenvleugels
-
3 eetlepels Grate Goods Spicy Chipotle
-
1 fles Sweet Baby Ray's Buffalo Wing Sauce
- 200 gram paneermeel of panko
- Olijfolie om in te bakken
Overige benodigdheden:
Keuken
15 minuten
BBQ
30 minuten
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
72 °C
Grillmethode
Indirect en direct
Buffalo Wings
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Meng de Grate Goods Spicy Chipotle met de panko in een schaal
Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor op directe medium hitte van 200-240 graden Celsius
- Verwarm zowel de bakplaat als de Dutch Oven voor (10 minuten minimaal)
- Schenk de Sweet baby Ray's Buffalo Wing Sauce in de Dutch oven en warm door totdat het kookt
- Doe de Kippenvleugels in de Dutch Oven en zorg ervoor dat de Buffalo Wing Sauce goed om de kippenpoten heen zit. Verwarm minimaal 10 minuten.
- Schenk na 5 minuten een royale hoeveelheid olie op de bakplaat.
- haal de kippenvleugels uit de saus en rol door de panko.
- bak de kippenvleugels op de bakplaat voor ongeveer 8 minuten per kant of totdat een kerntemperatuur van 72 graden is bereikt.
Tips
- Gebruik royaal veel olie en zorg ervoor dat de olie goed heet is voordat de Buffalo Wings erin gebakken worden.
Aanbevolen accesoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters