Een regelrechte barbecue klassieker. De Beercan chicken. Een kip gegaard op een bierblikje, of in ons geval een roestvrijstalen cup van de GBS gevogeltestomer (wel zo hygiënisch). Een Beercan Can Chicken is zo lekker omdat hij niet alleen gaart door de barbecue, er komt ook een klein beetje stoom bij kijken. Gaar de Beercan Chicken naar de ideale kerntemperatuur en hij blijft mooi mals én je hebt een krokant korstje. Toch de twee belangrijkste zaken bij het grillen van een hele kip.

We hebben de kip in de good shit (dat is een rub) gezet en afgemaakt met aardappels en groentes. Op deze manier heb je een soort eenpansmaaltijd van je barbecue.

 

Ingrediënten:

Tijd in de keuken

Keuken

5 minuten

BBQ tijd

BBQ

45 minuten

Aantal personen

Aantal

2 Personen

Grill methode

Kerntemperatuur

72 °C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Beercan chicken

Bereiding

Bereiding in de keuken

  • Wrijf de kip in met olijfolie
  • Wrijf de rub over de kip. Vergeet de binnenkant niet
  • Schenk het bier in de cup van de gevogeltestomer en plaats de kip op de gevogelte stomer
  • Snij de groenten en zet, samen met de aardappels, klaar

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor om te gaan barbecueën op indirecte hitte van 200 graden celcius
  • Plaat de gevogeltestomer (inclusief kip) in het GBS element
  • Duw de probe van de Weber Connect in de borst van de kip
  • Strooi een handje rookhout over de brandende briketten en sluit direct de deksel
  • Voeg bij een kerntemperatuur van 20 tot 25 graden de groente en aardappels toe
  • Gaar de kip naar een kerntemperatuur van 72 graden en laat even 10 minuten rusten
  • Snij de kip in delen en serveer met de aardappels en groenten

Tips

  • Zorg ervoor dat de probe in het droogste gedeelte van de kip zit. Dit is de borst.
  • Heb je een kippenzitter met een dichte onderkant, dan heb je kans dat de dijen minder snel garen. Check deze met een kerntermometer
  • Als je de kip laat rusten onder een warmtelamp, dan kan je hem bij 68 graden celcius van de barbecue halen