Spareribs die afgelakt zijn met een goede barbecuesaus zijn vaak de beste die je zal eten. Beter dan dit wordt het niet, toch? Jawel, door je eigen barbecuesaus te maken kan je niet alleen je creativiteit kwijt, maar nog preciezer controleren hoe het eindproduct zal smaken. We hebben hieronder twee verschillende recepten opgeschreven die heel anders zullen smaken, maar allebei heel erg lekker zijn!

Sausjes die je zelf maakt kunnen bijvoorbeeld prima op je zijbrander, als je die hebt. Verwarm de ingrediënten 8 tot 10 minuten en laat deze zachtjes pruttelen op een laag vuur. Giet vervolgens je saus door een zeef.

Zoete barbecuesaus

Ingrediënten:

  • 350 ML ketchup
  • 1 EL gele mosterd
  • 1 TL grove mosterd
  • 60 ML appelsap
  • 60 ML appelcider azijn
  • 235 GR bruine suiker
  • 1 EL rietsuiker of suikerstroop
  • 2 TL paprikapoeder
  • 1 TL gemalen komijn
  • 1 TL zout
  • 1 TL versgemalen peper

Pittige/Zure barbecuesaus

Ingrediënten:

  • 350 ML gele mosterd
  • 1 TL grove mosterd
  • 60 ML honing
  • 60 GR bruine suiker
  • 120 ML appelcider azijn
  • 1 TL chipotle poeder of chilipoeder
  • 2 EL ketchup
  • 2 TL Worcestershire saus
  • 1 TL knoflookpoeder
  • 1 TL paprikapoeder
  • 2 TL versgemalen zwarte peper
  • 1 TL zout
  • 1 TL uienpoeder