Of je nu een fan bent van fotografie en je vaardigheden verder wilt ontwikkelen, of simpelweg omdat je trots bent op je creaties van de Weber barbecue: het vastleggen van je gerecht is allesbehalve een koud kunstje. Er komt meer bij kijken dan je denkt; al helemaal als je van plan bent de likes op Instagram binnen te halen. We raden je aan om rekening te houden met het volgende als je je voedsel fotografeert:

Licht

Het belangrijkste element in fotografie is de lichtinval. Dit bepaalt namelijk de sfeer van je foto en hoe het gefotografeerde onderwerp gepresenteerd wordt. We raden af om artificieel licht te gebruiken als je voedsel fotografeert. Veel natuurlijk licht zorgt ervoor dat het eten zo natuurlijk mogelijk overkomt.

De beste tijd van de dag om je gerecht te fotograferen is de ‘golden hour’. Dit is het uur vlak voor de zonsondergang waarin het daglicht het warmste en zachtste is. Plaats de Weber grill achter de lichtbron, en fotografeer het voedsel in de richting van het licht. Zo krijg je het beste resultaat zonder simpelweg het scenario te overbelichten.

 

Detail en compositie

Een foto van een lekkere steak is natuurlijk tof. Een foto van een druipende, glanzende steak met grillmarks en een flare-up op de achtergrond is beter. Probeer dan ook je indeling en het uiterlijk van je gerecht zo goed mogelijk tot z’n recht te laten komen. We raden aan om in een hoek van 45 graden te fotograferen. Vindt je je indeling nog te saai? Wees niet bang om andere componenten van je avondeten erbij te betrekken! Leg bijvoorbeeld wat groentes in een grill basket, of een paar stukken maïs. Gebruik ook eens een keertje wat rookhout of speel met de luchttoevoer om een mooi rokerig effect te krijgen op de foto. Wees creatief en speel met de verschillende elementen. Let wel op dat het hoofdonderwerp (het vlees) wel genoeg op de voorgrond staat!

Mocht je liever niet dichtbij je barbecue komen dan kan je altijd nog proberen mooie foto’s te maken van het vlees zodra deze bereid is. Wacht tot het vlees tijd heeft gehad om te rusten, snij het vlees aan en maak daar een mooie compositie van. Je bent gegarandeerd van mooie foto’s die je graag deelt op Social Media!

Afwerking

Selecteer de beste foto of foto’s die je wilt gaan posten. Deze selectie pas je vervolgens naar wens aan. Geef je deze allemaal een andere uitstraling en resolutie, of behoud je een gelijke bewerking in alle foto’s? De keuze is aan jou. We raden aan je eindproduct een iets warmer filter te geven, zodat je vlees er nog lekkerder uit zal zien. Instagram heeft een ingebouwd bewerkingsprogramma waar je prima gebruik van kunt maken. Anderzijds hebben de meeste telefoons wel een aantal tools om je foto’s net even wat interessanter te maken.

Vergeet niet je creaties met ons te delen onder de hashtag #Steekhemaan, #Weberoriginalstore en de naam van je barbecue. Het is ook een goed idee om je gerecht dat je hebt gemaakt in je hashtags te benoemen. Heb je bijvoorbeeld Brisket gemaakt? Gebruik dan ook de hashtag #Brisket.

We zijn benieuwd wat het resultaat gaat zijn!