Door je houtskoolbarbecue af en toe wat extra aandacht te geven weet je zeker dat deze langer meegaat. Boven alles is het belangrijk dat je hem vaak en veilig gebruikt, het hele jaar door. Wees niet bang om hem aan te steken in de winter! We hebben 5 stappen om je barbecue schoon te houden op een rijtje gezet:
- De binnenkant kan niet afbladderen. Misschien heb je wel eens een soort gebarsten, gebroken of vlokkerige stukjes aan de binnenkant van je barbecue gevonden. Maak je geen zorgen: dit is geen verf of losgelaten bovenlaag. De porseleinen laag op je barbecue laat niet zomaar los. Dit is waarschijnlijk een kleine ophoping van vet en rook die vastgeplakt zit aan je ketel. Je kan deze eenvoudig wegborstelen met een staalborstel voor je gaat grillen.
- Maak de binnenkant van je ketel schoon. Dit kan je eenvoudig doen met het One-touch systeem. Haal hiervoor de hendel een paar keer heen en weer. Hiermee haal je de overtollige troep weg. Om het beste resultaat te behalen maak je vervolgens de binnenkant voorzichtig schoon met een mild afwasmiddel en een staalborsteltje of spons.
- Brand je rooster schoon. Dit kan je eenvoudig doen door je barbecue aan te steken en vervolgens een kwartier op hoge temperatuur met de luchtroosters open te laten stoken. Daarna gebruik je een staalborstel om het opgehoopte vet en residu weg te schrobben.
- Neem de deksel af met een doekje. Zodra je barbecue is afgekoeld, neem je je barbecue af met een vochtig doekje en eventueel wat zeep. Dit zorgt ervoor dat deze weer gaat glimmen.
- Leeg de asbak. Als laatste leeg je de opvangbak met de as erin. Zorg ervoor dat je oppast dat deze niet toevallig nog kan branden. Voorzichtig te werk gaan is hier echt belangrijk!