- Voorverwarmen. Zorg ervoor dat de barbecue die je gebruikt ongeveer 10 tot 15 minuten de tijd heeft gehad om warm te worden. Mocht er nog vuil op de roosters zitten, borstel dit er dan meteen even vanaf met een goede borstel. Houd rekening met een temperatuur tussen de 210° en 235° Celcius.
- Marineren. De kippenborst of kipfilet moet eerst, nadat deze volledig ontdooid is, gemarineerd worden om een lekkere smaak te garanderen. De beste en schoonste manier om dit te doen is om deze in een afsluitbare, stevige plastic zak te leggen en je marinade erbij te gieten. Die marinade hoeft overigens niet heel gecompliceerd te zijn: je kan wat olijfolie en basilicum gebruiken, bijvoorbeeld.
- Controleren. Zodra je barbecue goed heet is en de gewenste temperatuur heeft bereikt, kan je de kipfilet op de barbecue gaan leggen. Voordat je dit doet, plaats je eerst een thermometer van de iGrill in de zijkant van het stukje kip. Zorg ervoor dat je deze goed in het midden van het dikste stuk steekt, om een zo goed mogelijke weergave van de temperatuur te krijgen. Je plaatst de kipfilet boven een directe hittebron.
- Timen. Je kipfilet moet ongeveer 9 tot 10 minuten op de barbecue liggen. Om ervoor de zorgen dat de kipfilet goed door en door gaar wordt en aan beide kanten een mooie grillmarkering krijgt, draai je deze halverwege het tijdsbestek om.
- Grillen. Hou goed de temperatuur die je iGrill aangeeft in de gaten. Zodra deze een temperatuur van 74° Celcius aangeeft, weet je dat de kip veilig is om te eten. Haal deze van de grill en laat hem vervolgens even rusten.
- Afmaken. Combineer je kipfilet met gegrilde groenten, een frisse salade, of wat pasta. Kipfilet is namelijk het lekkerste als deze gecombineerd wordt met iets.
Eet smakelijk!