Roest voorkomen
Veel van onze roosters bestaan uit gietijzer omwikkeld in een porseleinen geëmailleerde bovenlaag. Deze roosters zijn ontzettend populair omdat ze goed hitte kunnen vasthouden, en het dus makkelijk is om indrukwekkende resultaten te behalen. Handig als je een lekker stukje vlees goed wil dichtschroeien, bijvoorbeeld! Met onderstaande tips gaat je rooster nog langer mee:
- Vermijd schrapen. Het porselein kan wel tegen een stootje, maar metalen gereedschappen kunnen toch behoorlijk wat schade aanrichten. Laat je spatel dus niet in de rondte vliegen bij het rooster.
- Gebruik je borstel. Een geschikte borstel is je nieuwe beste vriend. Zorg ervoor dat je in ieder geval bij elk gebruik je rooster eerst een kwartiertje voorverwarmd en daarna borstelt. Aanvullend kan je het rooster inspuiten met een beschermende spray.
- Pas op voor zeep. Het is over het algemeen niet nodig om je rooster met zeep schoon te maken. Mocht het echt nodig zijn, vermijd dan alle soorten zeep met citrus erin. Je kan het beste eerst je rooster in heet water weken en daarna schoonmaken met een mild afwasmiddel. Droog daarna onmiddellijk je rooster af met een zachte doek of keukenrol. Wachten tot deze vanzelf opdroogt kan namelijk ook roest veroorzaken.
- Houd rekening met je omgeving. Als je barbecue in de buurt van een zwembad staat kan je deze misschien beter bedekken met een hoes. We adviseren je in dat geval ook om je barbecue en roosters vaker schoon te maken. De walmen van chloor, zout water en chemicaliën zijn slecht voor je barbecue en dus ook je rooster.
Geef je rooster af en toe een beetje extra aandacht, en we garanderen dat je deze langdurig en met veel plezier zal gebruiken!