Gyros van de barbecue is een heerlijk gerecht om op je braadspit te maken. Doordat het vlees door en door gekruid is ontstaan heerlijke smaken en in combinatie met een krachtige knoflooksaus heb je echt een klassieker te pakken.

Wij maken deze gyros op een Weber Summit met achterbrander. Maar je kan dit uiteraard ook op een barbecue zonder gasbrander maken. Gaar de gyros dan eerst indirect en gril hem daarna direct af. Uiteraard wel op het spit!

Ingrediënten:

  • 2 kg procureur
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • snuf zwarte peper
  • 4 theelepels oregano
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 3 theelepels tijm
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel basilicum
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • Pitabroodjes
  • Knoflooksaus

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

20 minuten

BBQ tijd

BBQ

2 uur

Aantal personen

Aantal

8 personen

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Mix alle ingrediënten voor de kruidmix goed door elkaar
  • Snijd het vlees in plakken van 2 cm en kruid boven en onderkant met de kruidemix
  • Rijg het vlees op het spit en zet vast met een halve ui per kant

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor indirect barbecueën op 180/200 graden Celsius en plaats een lekbak in het midden van de barbecue
  • Gaar de gyros voor ongeveer 45 minuten indirect
  • Zet de achterbrander van de Summit aan en de overige branders uit.
  • Grill de gyros voor 10 tot 15 minuten
  • Snijd de buitenste laag van het vlees en vang op in de lekbak
  • grill de overige gyros nog 10 minuten en herhaal stap 5
  • Serveer de gyros met knoflooksaus op een pitabroodje

Tips

  • Je kan het vlees de avond van te voren alvast kruiden. De kruidenmix trekt dan nog verder in het vlees