Zin een feestje? Met deze tacos is eigenlijk instant feest.
We maken deze taco’s op de grote bakplaat voor de Weber Master Touch. Een grote zware plaat met heel veel ruimte. Zelfs zoveel dat het nieuwe tacorekje er perfect oppast. En dat is handig, want op deze manier kan je zelf heel makkelijk de lekkerste taco’s maken. Wij hebben ze deze keer met kip, garnalen, rode kool en een salsa gemaakt, maar je kan uiteraard gebruiken wat je voor handen hebt. Bijvoorbeeld left over pulled pork of stoofvlees. Leef je uit!
In de video laten we je ook zien hoe wij de Master Touch inrichten voor het gebruik van de grote bakplaat.
Ingrediënten:
- 500 gram kipdijfilet
- 500 gram wok garnalen
-
Kruidenmix / rub voor de kip
-
Kruidenmix / rub voor de garnalen
- 12 zachte tacos
- 200 gram geraspte cheddar
- 1 avocado
- 1 mango
- 6 trostomaatjes
- halve rode kool
- zure room
- 20 gram koriander
- olijfolie
- Peper, zout
- 2 tenen knoflook
Overige benodigdheden:
Keuken
20 minuten
BBQ
20 minuten
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
nvt°C
Grillmethode
Direct
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Maak de salsa door de tomaten te snijden, de knoflook fijn te snijden en de koriander te snijden. Meng met de olijfolie, peper en zout.
- Snijd de mango in kleine stukjes en voeg toe aan je salsa
- Snijd schijfjes van de avocado
- Snijd dunne ringen van de rode kool
- Breng je kip op smaak door er de rub overheen te strooien


Op de barbecue
- Vul de brikettenstarter met 3/4 briketten. Steek hem aan en wacht een half uurtje totdat alle kooltjes warm zijn. Vul je de Master Touch met briketten aan de linker en rechter kant.
- Plaats de bakplaat op de Master Touch en houd de klep van de barbecue open
- Laat de bakplaat 10 minuten op temperatuur komen en besprenkel dan olie over de bakplaat
- Begin met het bakken van de kip aan de linkerkant van de bakplaat. Bak de kip vrijwel gaar.
- Zet het tacorek op het midden van de bakplaat en besprenkel wat olie aan rechterkant
- Bak twee taco's kort op de rechterkant van de bakplaat en druk ze daarna in het tacorek. Herhaal dit totdat je in totaal 6 taco's in het tacorek hebt geplaatst.
- Bak nu de garnalen aan de rechterkant van de bakplaat. Breng op smaak met een kruidenmix.
- Als de garnalen gaar zijn (dit gaat heel snel) kan je beginnen met het vullen van de taco's.
- Begin met de kip, gevolgd door de kaas, dan de garnalen, rode kool en salsa.
- Als alle 6 de taco's gevuld zijn haal je het rek van de bakplaat, vul aan met de sausjes en zet het rek op tafel. Zorg er wel voor dat deze hittebesteding is of gebruik onderzetters.
- Je taco party kan beginnen!






Ideaal voor left overs
- Heb je teveel pulled pork gemaakt? even opbakken op de bakplaat en dan je taco's er mee vullen is een goed idee. Gebruik dan wel een mosterdsausje
Aanbevolen accessoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters