Spatchcock chicken van de Weber Q2800N+.

Een heerlijke kip van de de Barbecue. We laten je zien hoe je snel en makkelijk een hele kip van je Weber Q tovert. In deze video gebruiken we de Weber Q2800N+, maar je kan uiteraard ook een andere barbeuce gebruiken. De Weber Q serie is met name geschikt voor direct grillen, maar met de Weber roasting shield kan je ook aan de slag met indirect grillen! en dat is perfect voor kip.

De kip is eerst gevlinderd. Beetje olie erop, dan je favoriete rub (wij gebruiken graag Winner, Winner, Chicken Dinner van Angus&Oink) en je bent al klaar om te grillen. Eerst indirect tot 68 graden, gevolgd door een directe sessie voor de lekkere crunch op je kip.

De linkjes naar de producten die we hebben gebruikt:

Ben je in de buurt van Amersfoort? De Weber Original Store Amersfoort is 6 dagen per week geopend (maandag gesloten) en je bent uiteraard van harte welkom.

Tijd in de keuken

Keuken

10 minuten

BBQ tijd

BBQ

45 minuten

Aantal personen

Aantal

2 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

72 graden °C

Grill methode

Grillmethode

Indirect en direct

Spatchcock chicken Weber Q2800N+

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Leg de kip met de kipfilets naar benenden en knip de rug uit de kip
  • Draai de kip om en druk plat
  • Spray olie op de kip
  • Wrijf de kip in met de chicken rub

Op de barbecue

  • Zet de brander van de Weber Q op de laagste stand en ontsteek je barbecue. Warm je barbecue voor 10 minuten voor.
  • Plaats het roasting shield op het grillrooster en plaat shier het verhoogde grillrooster bovenop
  • Leg de kip op het verhoogde grillrooster met de filets naar boven
  • Plaats de kernthermometer in een filet van de kip en sluit het deksel.
  • Je barbecue temperatuur is optimaal tussen de 180 en 200 graden
  • Gaar de kip naar een kerntemperatuur van 68 graden. Dit duurt (afhankelijk van de grote van je kip) 40 tot 60 minuten.
  • Als je kip de 68 graden aantikt haal je hem van de barbecue. Verwijder ook het verhoogde grillrooster en het roasting shield
  • Spray non stick spray op je rooster. Dit zorgt ervoor dat het velletje van je kip niet blijft plakken
  • Grill de kip met de filets naar beneden voor 3 tot 5 minuten op hoof vuur
  • Draai de kip om en grill ook de botkant 3 tot 5 minuten direct
  • Klaar! je kip mag van de barbecue en het is aan jezelf hoe je hem wil presenteren.
  • #steekhemaan

Nog meer smaak?

  • Je kan de kip nog meer smaak geven door boter onder het velletje te plaatsen. Pas dan wel op met het directe grillen voor flinke flare ups.