Plukbrood met pesto, gruyère en salami is een lekker makkelijk en leuk borrel gerecht. Maak hem op de camping of in je achtertuin.

Het Turkse brood hebben we ingesneden en gevuld met pesto, salami, ham en uiteraard kaas. Maar je kan er eigenlijk indoen wat je zelf lekker vindt.

Zorg dat je barbecue niet te heet staat, bak het brood af en je borrelhap is klaar.

Ingrediënten:

  • 1 Turks Brood
  • Pesto
  • Salami
  • Ham
  • Geraspte kaas
Tijd in de keuken

Keuken

10 minuten

BBQ tijd

BBQ

10 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

nvt°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect en direct

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Snijd het brood kruislings in
  • Vul met pesto
  • Druk de ham en de salami in de kruispunten
  • Bestrooi royaal met kaas

Op de barbecue

  • Zet je houtskool barbecue op indirect 180 graden. Heb je maar 1 brander (zoals met de traveler) zet hem dan op zijn laagste stand
  • Plaats het brood indirect op de barbecue en bak af in 5 tot 10 minuten.

Bang voor een verbrande onderkant?

  • Gebruik dan een grillkorf als hitteschild