Pizza, wie is er niet gek op. Een goed gemaakte pizza smaakt altijd. En je Barbecue is ideaal om een pizza op te bakken. Met de juiste stappen ga je er komen.
Belangrijk is dat de pizzasteen heet genoeg is. Denk niet na 5 minuten dat je steen al de juiste temperatuur heeft bereikt, laat hem echt minimaal 15 minuten heet worden. Het opwarmen van de pizzasteen doe je met directe hitte. Als je de pizza gaat bakken zorg je juist weer voor indirecte hitte. Hiermee voorkom je dat de bodem blijft plakken of juist verbrand.
Ingrediënten:
- Pizzadeeg
- Tomatensaus
- Mozzarella
- Cedar
- Salamireepjes
- Jalapeño peper in stukjes (zonder zaadjes)
- Ansjovis
- Zwarte olijven
Overige benodigdheden:
Keuken
10 minuten
BBQ
10 minuten
Aantal
1 pizza per persoon
Pizza van de BBQ
Bereiding
Bereiding in de keuken
- Leg de bodem uit en besmeer met de pastasaus
- beleg je pizza met de ingrediënten
Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor op maximale hitte. Bij een houtskool barbecue vul je de houtskoolmandjes volledig met aangestoken kolen en plaats je ze onder het GBS element. Bij een gasbarbecue zet je alle branders aan
- Plaats de pizzasteen in het midden van de barbecue en laat minimaal 10 minuten heet worden
- Bij een houtskool barbecue verplaats je de houtskoolmandjes naar de zijkant zodat de pizzasteen indirect komt te liggen. Bij een Gasbarbecue draai je de branders onder de steen uit
- Plaats de pizza op de pizzasteen en bak in 6 minuten gaar
Tips
- Als je pizza blijft plakken is je steen te koud. Je kan eventueel ook mailmeel (geen bloem) gebruiken om het makkelijker te maken de pizza van de steen te krijgen
Aanbevolen accesoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters