Party ribs zijn de snelle methode om spareribs op je barbecue te bereiden. Deze keer hebben we ze gemaakt op de Weber Q2800N+. Een compacte gasbarbecue waarbij je met behulp van het roasting shield en het verhoogde grillrooster perfect indirect kunt barbecueën.

De ribjes hebben we eerst ontdaan van de vliezen en toen gesneden. Lekker rubje eroverheen en klaar zijn ze. Hierna hebben we ze op de barbecue geplaatst (indirect bij 150 graden) en een uurtje gegaard. Daarna hebben we ze in een aluminiumbak gezet met een vracht aan smaakmakers. Na nog een uurtje zijn ze dan ready to party!

Ingrediënten:

  • 2 racks spareribs
  • je favoriete ribrub
  • 25 ml sojasaus
  • 50 gram boter
  • 30 gram bruine suiker
  • 250 ml cola
  • 100 ml barbecue saus
Tijd in de keuken

Keuken

10 minuten

BBQ tijd

BBQ

2 uur

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

nvt°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Party ribs van de gasbarbecue

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Verwijder het vlies van je ribben.
  • Snijd de ribben in individuele stukken (dus per botje)
  • Strooi er royaal een rub overheen

Op de barbecue

  • Zet de Weber Q aan en zet de stand op laag. Laat 10 minuten op temperatuur komen
  • Plaats een roasting shield op het rooster en leg hier het verhoogde grillrooster bovenop
  • Plaats de ribjes op het verhoogde grillrooster en grill je ribben voor een uur. Dome temperatuur is dan 150 graden (om en nabij)
  • Haal na een uur de ribben van het rooster en plaats een aluminiumbak met boter en suiker op het rooster. Laat de boter smelten
  • Plaats dan de ribben in de aluminium bak en voeg hier de sojasaus, cola en bbq saus aan toe. Plaats aluminiumfolie over de bak.
  • Na een uur check je of de ribbetjes zacht zijn en zo ja, haal ze van de barbecue
  • Garneer met bosui en/of sesamzaadjes