Lamskoteletten van de barbecue zijn altijd een feestje. Helemaal als je ze een mooi kruidig jasje geeft en een heerlijke saus maakt om ze mee in te smeren.

We grillen de koteletten op een Weber ketel van 47 cm, waarbij we een sear grate gebruiken voor die prachtige grillmarks. De rub en het sausje hebben een behoorlijk uitgesproken smaak die perfect past bij lamsvlees. Pas bij het grillen wel op voor vlammen. Lamsvlees kan nogal vet zijn. Zorg er dus voor dat het deksel gesloten is.

Ingrediënten:

  • Voor de kruidenpast
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 eetelepels fijngehakte korianderblaadjes
  • 3 eetlepels fijngehakte basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels sherry azijn
  • 2 theelepels paprikapoeder (zoet)
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • snuf zwarte peper
  • 80 ml olijf olie
  • Voor de rub
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 kg lamskotelleten
  • olijfolie
  • 1 citroen

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

20 minuten

BBQ tijd

BBQ

10 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

52 graden°C

Grill methode

Grillmethode

Direct

Lamskoteletten

Bereiding

Bereiding in de keuken

  • Doe alle ingrediënten voor de kruidenpasta in een kom en mix goed door elkaar. Zet weg
  • Meng de ingrediënten voor de rub en wrijf de koteletten in met de rub

Op de barbecue

  • Maak een barbecue klaar voor directe hitte op 250/300 graden Celsius en plaats een sear grate in het GBS element.
  • Grill de koteletten 3 tot 5 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 50 graden en haal van de barbecue
  • besmeer de koteletten met de kruidenpaste en serveer.

Tips

  • De citroen is voor de garnering