Kippenvleugels zijn eigenlijk altijd lekker. En helemaal in deze salade. De pittige vleugels combiberen fantastisch met de granaatappelpitjes en spinazie. En door het grillen van de venkel en de paprika’s komen er mooie smaken vrij.

Gezamenlijk maak je op deze manier een prachtig plaatje. En dit gerecht is niet zo zwaar. Dus ideaal als voorgerecht.

Ingrediënten:

  • 1 kg Kippenvleugels
  • 75 ml olijfolie
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 theelepels zout
  • 2 theelepels honing
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • VINAIGRETTE
  • 1/2 granaatappel (de pitjes)
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper
  • SALADE
  • 1 venkel
  • 2 paprika's (een gele en rode)
  • 100 gram spinazie
  • 75 gram fetakaas
Tijd in de keuken

Keuken

30 minuten

BBQ tijd

BBQ

30 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

72°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect en direct

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Meng de olijfolie, sambal, kerriepoeder, zout, honing, limoenschil en sap in een kom.
  • Voeg de kippenvleugels toe en laat minimaal (maar liever een nachtje) marineren in de koelkast.
  • Meng de granaatappelpitjes met de appelazijn, olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Snij de venkel in vieren en verwijder het hart. Snij de paprika's in vieren.
  • Was de spinazie en laat goed uitlekken. Snijd in grove stukken

Op de barbecue

  • Verwarm een barbecue voor op 200 graden Celsius en maak een directe en indirecte zone.
  • Grill de venkelstukken en de paprika's boven het directe gedeelte voor een minuut of 4/5 per kant
  • Leg de kippenvleugels op het indirecte gedeelte en gaar ze in 20 minuten bijna gaar
  • grill de kippenvleugels nog 2/3 minuten per kant op het directe gedeelte
  • Snij de venkel en paprika in stukjes. Mix ze met de spinazie en de granaatappelvinaigrette. Leg op een bord, plaats de kippenvleugels er op en garneer met de feta.

Tips

  • Een nachtje marineren heeft de voorkeur. Door de limoen (zuur) trekt de marinade de kippenvleugels door en door in.
  • Gebruik een kernthermometer om zeker te weten dat je kippenvleugels gaar zijn. Minimale kerntemperatuur 72 graden.