Dit is zowel een toetjes als een tussendoortje als een voorgerecht. Kaneelkrullen zijn echt heel erg lekker. In dit recept maken we het deeg zelf. Je kan hier ook croissantdeeg voor gebruiken.
Als je een houtskool barbecue of een gas barbecue gebruikt met 3 branders is het zaak om goed op te letten dat de plancha niet te heet wordt. Dit voorkom je door er voor te zorgen dat er geen direct vuur onder de plancha komt. Of door de temperatuur van je barbecue niet hoger dan 160 graden te laten komen. Bij een 4 brander is dit makkelijker te realiseren.
Dit recept is geïnspireerd op het recept kaneelkrullen met suikerglazuur uit het boek Weber’s American BBQ.
Ingrediënten:
- DEEG
- 300 ml volle melk
- 5 eetlepels suiker
- 1 zakje droge gist
- 1 theelepel zeezout
- 3 eieren
- 800 gram bloem
- 120 gram zachte boter
- VULLING
- 200 gram rietsuiker
- 6 theelepels kaneel
- 120 gram zachte boter
- GLAZUUR
- 120 gram roomkaas
- 3 eetlepels volle melk
- 250 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille extract
-
2 theelepels grof zeezout
Overige benodigdheden:
Keuken
40 minuten
BBQ
1 uur
Aantal
6 personen
Grillmethode
Indirect
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Doe 120 ml melk, 1 eetlepel suiker en het gist en een kom. Klop alles met een garde en laat 5 minuten rusten.
- Voeg de rest van de melk, suiker, zout en de eieren toe. Klop alles rustig voor 2 minuten
- Voeg 700 ml bloem toe en kneed alles tot een vrij glad deeg. Voeg nu de boter en de rest van het bloem toe en kneed rustig nog een paar minuten.
- Uiteraard het deeg hierna nog even met de hand nakneden. Maak er een bal van, leg in een schaal en dek af met huishoudfolie.
- Laat dit deeg 2 uur rusten op een warme plek. Het deeg moet ongeveer verdubbelen.
- Meng voor de vulling het suiker en de kaneel.
- Kneed het deeg nogmaals met de hand totdat het mooi soepel is. Maak er een plak van 60 bij 30 cm van
- Verwarm de 120 gram boter en besmeer de plak met 6 eetlepels van de gesmolten boter
- Bestrooi de plak nu met het suiker/kaneel mengsel.
- Rol de plak vanaf de naar jou wijzende (lange) zijde strak op tot een rol. Druk de naden goed aan.
- Snij de rol in 12 plakken van 12 centimeter
- vet de bakplaat goed in met de rest van de boter en verdeel de kaneelkrullen over de bakplaat met de snijkant naar boven.
- Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en laat de krullen een nachtje in de koelkast staan. Haal ze er ruimschoots voordat je gaat barbecueën uit de koelkast.
Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor op indirect barbecueën op matige temperatuur (190 graden Celsius)
- Zet de bakplaat indirect op de barbecue (inclusief de aluminiumfolie) en bak de kaneelkrullen 25 minuten. Deksel gesloten.
- Draai de bakplaat 180 graden bak nog 10 minuten met gesloten deksel.
- verwijder de aluminiumfolie en bak de kaneelkrullen nog 20 tot 30 minuten totdat ze lichtbruin zijn. Haal van de barbecue en laat rusten. Maak ondertussen het suikerglazuur.
- Meng de roomkaas met de melk in een grote schaal. Voeg de poedersuiker toe en roer alles goed door elkaar. Voeg het vanille extract en het zout toe en roer het glazuur tot een gladde massa.
- bestrijk de kaneelkrullen met de glazuur en snij ze los.
Tips
- Zorg dat je barbecue niet te heet is, dan verbrand de onderkant.
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters