Kaiserschmarnn zijn kleine fluffy pannekoekjes uit Oostenrijk. En je kinderen dit fantastisch vinden, de meeste volwassen trouwens ook! Je maakt Kaiserschmarn zo lekker fluffy door de eieren te splitsen en de eiwitten op te kloppen. In Oostenrijk gebruiken ze veel verschillende toppings, maar onze favoriet is rood fruit en poedersuiker.
Zorg ervoor dat je er genoeg maakt, want het is op voordat je het door hebt!
Ingrediënten:
- 120 gram roomboter
- 6 eieren
- 150 gram suiker
- snuf zout
- 200 gram bloem
- 250 ml melk
- Poedersuiker
- 300 gram rood fruit (diepvries)
- Suiker naar smaak voor het rood fruit
- 1 druppel vanille extract
- 60 gram roomboter voor het rood fruit
Overige benodigdheden:
- Plancha / bakplaat
Keuken
10 minuten
BBQ
10 minuten
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
nvt°C
Grillmethode
Direct
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Als eerste splits je de eieren. Klop de eiwitten luchtig in een schone kom.
- In een andere kom klop je de eidooiers op. Mix hier de suiker, het snufje zout en vanille extract doorheen. Klop luchtig.
- Zeef de bloem door het eidooier mengsel en spatel er door heen. Dan mag de melk erbij en meng dit goed.
- Spatel (of vouw) de opgeklopte eiwitten door het eidooier mengsel. Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden
Op de barbecue
- Zet je barbecue aan en breng hem naar een gemiddelde temperatuur van 180 tot 220 graden
- Plaats de plancha op de barbecue er laat 5 minuten warm worden
- Smelt de boter in de plancha
- Giet een ruime hoeveelheid beslag in de plancha en bak voor 3 tot 5 minuten
- Draai je baksel om en verdeel in kleine stukjes. Hoe klein is aan jezelf. Hier maakt Erwin ze altijd heel klein (denk aan scrambled eggs) en Bram heeft ze juist liever iets groter.
- Bak de Kaiserschmarnn totdat ze mooi van kleur zijn en haal ze van de barbecue. Houdt ze warm in de oven (75 graden) of onder aluminiumfolie
- Zet de plancha terug op de barbecue en smelt de boter voor het rood fruit
- Als de boter gesmolten is mag het rood fruit erbij, bak voor 3 tot 5 minuten en voeg suiker.
- Bak dit voor nog eens 3 tot 5 minuten en haal van de barbecue
- Serveer de Kaiserschmarnn met het rode fruit en poedersuiker
Variaties mogelijk
- Maak je Kaiserschmarn voor een grote groep? begin dan met het rode fruit. Elke keer als er dan een lading Kaiserschmarnn van de barbecue komt kunnen je gasten direct aanvallen
- Als er geen kinderen mee eten kan je het rode fruit ook flamberen met een likeur. Steek het dan aan met een creme brulee brander.
- Varieer met toppings. Rood fruit is lekker, maar een jam warm maken met wat water gaat ook goed.
Aanbevolen accessoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters
Cadeaus en Cadeaupakketten
Kleding
Speelgoed
Dinnerware
Barbecueboeken