Gegrilde kip van de barbecue blijft een absolute delicatesse. Het is niet ingewikkeld als je de juiste stappen volgt en het resultaat is vaak verbluffend. Een leuke twist zijn deze gevulde kippenpoten.
Niek maakt deze kippenpoten door ze te vullen met verse kruiden en Parmezaanse kaas. Dit geeft een heerlijk smaakeffect aan de kippenpoten. De gegrilde paprika’s voor “on the side” zijn een perfect bijpassend bijgerecht.
Ingrediënten:
- 20 gram verse koriander
- 25 gram verse basilicum
- 40 gram parmezaanse kaas, geraspt
- 1 kg kippenpoten
- 4 rode paprika's
-
Weber Exotic Dry Rub
Keuken
15 minuten
BBQ
45 minuten
Aantal
4 personen
Kerntemperatuur
72 graden°C
Grillmethode
Indirect
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Maal de koriander, basilicum en parmezaanse kaas fijn in een blender of keukenmachine
- Werk met je vingers het vel los van de dij en de drumstick. Verdeel het koriander-basilicummengsel over de poten en duw onder het velletje. Bestrooi de poten royaal met de Weber Exotic Dry rub
Op de barbecue
- Bereid een barbecue voor op indirecte hitte van 180 graden Celsius.
- Als de barbecue op temperatuur is leg je de kippenpoten en de parika's (heel) indirect op de barbecue en grill voor 20 minuten.
- Haal de paprika's van de barbecue en grill de kippenpoten nog 20 minuten langer.
- Verwijder ondertussen het vel, de steel en de zaadlijsten van de paprika's en vang het sap op. Haal de kip van de barbecue en laat 5 minuten rusten.
- Besprenkel de poten met paprikasap en serveer warm met de gegrilde paprika's.
Tips
- Als je een echt diepe grilstreep op je kippepoten wil hebben is dit mogelijk. Grill hiervoor de kippenpoten dan de laatste 5 minuten direct op je barbecue. 2/3 minuten per kant.
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters