Groene asperges zijn zeer geschikt voor de barbecue en lekker in combinatie met veel andere gerechten. Wij geven de voorkeur aan de wat dikkere exemplaren omdat ze handzamer zijn op je barbecuerooster en dus minder snel door je rooster heen vallen. De dikkere exemplaren kun je net even wat beter grillen. Bij dit recept maken wij een super lekkere dip met o.a. basilicum en limoen, lekker fris dus!

Uiteraard kun je zelf variëren, je maakt dit gerecht snel klaar en is een geweldig lekker bijgerecht.

Wij gebruikten voor dit recept de Weber Genesis EP-435 GBS Gasbarbecue uiteraard kun je dit op iedere gewenste barbecue bereiden.

Ingrediënten:

  • 250 ML Mayonaise
  • 1 Limoen (rasp)
  • 2 TL Limoensap
  • 1 Teen knoflook
  • 2 Eetlepels Fijngesneden Basilicumblaadjes
  • 1 Flinke mespunt Cayennepeper
  • 1 Kg Groene Asperges (Dikke)
  • 2 Eetlepels Olijf Olie van No Rubbish
  • Versgemalen Peper en Zout

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

10 Minuten

BBQ tijd

BBQ

10 Minuten

Aantal personen

Aantal

4 - 6

Grill methode

Kerntemperatuur

nvt°C

Grill methode

Grillmethode

Direct

Bereiding

In de keuken

  • Mix de mayonaise, basilicumblaadjes, rasp van 1 limoen, limoensap, knoflook en de cayennepeper goed door elkaar. Dek deze af en zet hem in de koelkast.
  • De uiteindes van de asperges zijn vaak wat houterig en is daardoor niet lekker. Pak de asperges aan het einde van met wijsvinger en duim en buig met je de andere hand het asperge om. Het punt waar deze afbreekt is het gedeelte waar hij niet meer houterig is. Op deze manier zit je dus altijd goed!
  • Meng de asperges door de olijfolie en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

Op de barbecue

  • Wij gebruiken in dit recept de Sear Grate deze past perfect op de Genesis 4 & 6 branders. Heb je een GBS Sear Grate dan kun je die natuurlijk ook gebruiken. Je krijg hierdoor mooi grill strepen en het gietijzer wordt lekker heet. Heb je geen Sear Grate, geen ramp gebruik dan lekker je rooster.
  • Verwarm je barbecue op directe hitte tussen de 200 en 230 graden Celsius
  • Borstel je rooster goed schoon en spuit deze in met non-stick spray, zo krijg je hem na het grillen ook weer makkelijk schoon.
  • Grill de asperges boven directe hitte ongeveer 6 tot 8 minuten totdat ze mooie bruine stripes hebben en wat zacht zijn geworden. Keer ze regelmatig en gelijkmatig om of laat ze lekker over je rooster rollen.
  • Neem ze van het rooster en schik ze op een mooie plank of serveerschaal en serveer ze in combinatie met de basilicum-limoendip.