Deze croissant schotel is een variant op een broodpudding. Hij is nog veel lekkerder door het gebruik van croissants in plaats van gewoon brood.

Deze croissant schotel vult behoorlijk.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel zachte boter
  • 4 croissant van de vorige dag (in totaal 200/250 gram)
  • 2 bananen, rijp en in plakjes gesneden
  • 90 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout
  • 240 ml (slag)room ongezoet
  • 240 ml volle melk

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

15 minuten

BBQ tijd

BBQ

40 minuten

Aantal personen

Aantal

4 tot 6 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

- °C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Croissant schotel

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Scheur de croissants in stukken en doe ze in een schaal
  • Voeg de plakjes banaan en chocolade toe en meng alles door elkaar
  • Klop in een andere kom de eieren, het vanille extract en de snuf zout goed door elkaar. Voeg de melk en room toe en blijf kloppen
  • Vet de bakplaat in met de boter en verdeel het croissantmengsel over de bakplaat. giet hier overheen het eiermengsel

Op de barbecue

  • Maak de barbecue klaar voor indirecte matige hitte van ongeveer 180 tot 220 graden.
  • Zet de bakplaat op het directe gedeelte en bak voor ongeveer 10 minuten op direct vuur van 200 graden
  • Zet de bakplaat nu op het indirecte gedeelte (of verplaats de char basket/draai een brander uit) en bak voor nog 25 tot 35 minuten
  • Serveer de croissant schotel in een kommetje met lepel

Tips

  • Draai de bakplaat om de 10 minuten een kwartslag voor een gelijkmatige garing
  • Als je de croissantschotel zoeter wil hebben, gebruik dan gezoete slagroom