Deze croissant schotel is een variant op een broodpudding. Hij is nog veel lekkerder door het gebruik van croissants in plaats van gewoon brood.
Deze croissant schotel vult behoorlijk.
Ingrediënten:
- 1 eetlepel zachte boter
- 4 croissant van de vorige dag (in totaal 200/250 gram)
- 2 bananen, rijp en in plakjes gesneden
- 90 gram pure chocolade, grof gehakt
- 2 eieren
- 4 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille extract
-
snufje zout
- 240 ml (slag)room ongezoet
- 240 ml volle melk
Overige benodigdheden:
Keuken
15 minuten
BBQ
40 minuten
Aantal
4 tot 6 personen
Kerntemperatuur
- °C
Grillmethode
Indirect
Croissant schotel
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Scheur de croissants in stukken en doe ze in een schaal
- Voeg de plakjes banaan en chocolade toe en meng alles door elkaar
- Klop in een andere kom de eieren, het vanille extract en de snuf zout goed door elkaar. Voeg de melk en room toe en blijf kloppen
- Vet de bakplaat in met de boter en verdeel het croissantmengsel over de bakplaat. giet hier overheen het eiermengsel
Op de barbecue
- Maak de barbecue klaar voor indirecte matige hitte van ongeveer 180 tot 220 graden.
- Zet de bakplaat op het directe gedeelte en bak voor ongeveer 10 minuten op direct vuur van 200 graden
- Zet de bakplaat nu op het indirecte gedeelte (of verplaats de char basket/draai een brander uit) en bak voor nog 25 tot 35 minuten
- Serveer de croissant schotel in een kommetje met lepel
Tips
- Draai de bakplaat om de 10 minuten een kwartslag voor een gelijkmatige garing
- Als je de croissantschotel zoeter wil hebben, gebruik dan gezoete slagroom
Aanbevolen accessoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters