TIPS

Vis grillen kan soms best lastig zijn. Het kan je zomaar gebeuren dat je gerecht uit elkaar valt, blijft plakken aan het rooster, niet helemaal de gewenste garing heeft of juist nog een extra stukje rooksmaak mist. We hebben een aantal tips voor je verzameld die je gaan helpen om jouw visjes perfect te bereiden. Daarnaast hebben we ook een aantal accessoires toegevoegd die wij veel gebruiken in de Grill Academy voor de beste resultaten.

 

1. De 70/30 TECHNIEK

Een techniek die altijd het proberen waard is: de 70/30 techniek. Deze manier van grillen wordt in Amerika veel gebruikt voor visfilets om een mooi eindresultaat te behalen zonder dat je vis aan het rooster blijft plakken of uit elkaar valt. In feite grill je je vis het grootste gedeelte van de bereidingstijd aan één kant, en draai je deze daarna om. Dit maakt de laatste fase van de garing een stuk makkelijker. Lees het artikel hier.

 

2. Voorzichtig (voor)bereiden

Houd er rekening mee dat marinades en rubs sneller in een stukje vis zullen trekken dan bijvoorbeeld bij een stukje rundvlees. Het is zeker mogelijk om je vis een nachtje te laten liggen in een marinade, maar we raden aan om deze niet langer dan dat te laten liggen.

Gaar je vis mooi, maar niet te lang. Bij twijfel raden we van harte aan om gebruik te maken van een thermometer. Zo voorkom je dat je vis doorgaart en rubberig wordt. Steek de sonde of probe goed in het midden van de vis en gaar deze naar de gewenste kerntemperatuur.

3. Steek hem aan!

Wees niet bang om de temperatuur op je barbecue goed op te krikken. Veel hitte zorgt er namelijk voor dat je een lekker korstje op de vis krijgt. Deze knapperige korst zorgt er later ook weer voor dat je filet makkelijker van de grill te halen is. Neem als vuistregel dat een dunner stuk vis hogere hitte nodig heeft, en draai in ieder geval de stukken zo min mogelijk om. Je kunt ook voorkomen dat je vis aan het rooster plakt door deze op een plankje te bereiden. Ook zal een non-stick spray helpen te voorkomen dat vis aan je roosters of grillbaskets blijven plakken.

4. Oefening baart kunst

Het klinkt misschien wat cliché, maar je zal merken dat veel ervaring met het grillen van vis echt helpt. Begin met makkelijkere stukken en filets, en bouw op naar grotere projecten en gerechten. Zo kom je er ook achter welke smaken, kerntemperaturen en technieken bij jou passen. Het is ook altijd een goed idee om dit samen te doen, zodat jullie van elkaar kunnen leren!

5. Grill Academy

Wil je liever in onze eigen Academy in Amersfoort verschillende technieken uitproberen en daarbij de mogelijkheid hebben om onze grillmasters alles te vragen over vis? En naast een hele boel inspiratie opdoen ook gewoon een avondje lekker eten wat je hebt gemaakt? Dan is de Vis Special misschien iets voor jou! Bekijk het menu op onze website.

Viskorf

Groot / Klein

  • Houdt hele vissen goed op z’n plek
  • Maakt het omdraaien van vis eenvoudig
  • Gemaakt van hoge kwaliteit RVS
  • Vaatwasserbestendig

Cederhouten Rookplank

Groot / Middel / Klein

  • Geeft een subtiele rooksmaak aan gerechten
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Meerdere keren te gebruiken
  • Geschikt voor vis, kaas, groentes etc.