Visfilets grillen, maar dan makkelijk

We kennen het allemaal wel. Je hebt een heerlijke zalmfilet gekocht, perfect gemarineerd en bent klaar om deze op de grill te leggen. Maar het moment dat je deze wil gaan keren, valt ‘ie helemaal uit elkaar en blijft bovendien de huid ook nog eens aan het rooster plakken. Hoe kan je dit het beste voorkomen?

Tips

  • Denk aan de temperatuur in de barbecue. Hoe heter, hoe makkelijke een visfilet zal loslaten. Speel met directe/indirecte hitte om de garing van je vis te beïnvloeden. Bij een houtskoolbarbecue kan je daar bijvoorbeeld perfect de Char-Baskets voor gebruiken. In het geval van een gasbarbecue zet je een van de branders uit.
  • Spray de roosters of je grill basket als deze voorverwarmd is met non-stick spray. Dit voorkomt dat je filets aan het rooster blijven plakken.
  • Twijfel je over de kerntemperatuur? Gebruik dan een thermometer.

Stap 1:

Steek de barbecue aan en zorg voor een directe zone op de grill. Zodra het rooster heet is spray je deze licht in met een beetje non-stick spray. Vervolgens leg je de visfilet met de huid naar boven op de barbecue. Dit kan direct op het rooster of in de grill basket. Het is belangrijk dat je je filet niet probeert te verplaatsen. Laat deze liggen gedurende de eerste 70% van de bereidingstijd. Dit is dus veel makkelijker te controleren met een thermometer. De daadwerkelijke duur is afhankelijk van de soort vis, de temperatuur in de barbecue en de gewenste garing.

Stap 2:

Als de filet makkelijk loslaat, of als deze goed op weg is naar de juiste kerntemperatuur, is het tijd om deze te draaien. Je kan hier een tang of spatel voor gebruiken, maar het belangrijkste is dit voorzichtig en met een lichte hand te doen. Laat de vis weer rustig grillen gedurende de resterende 30% van de bereidingstijd. Houd te kerntemperatuur goed in te gaten.

Stap 3:

Verwijder de filet van de barbecue. Steek je spatel direct òf tussen de huid en zalm in, òf helemaal onder de huid. In het eerste geval heb je een net eindresultaat voor mensen die niet zo van de huid van de vis houden, en in het tweede geval heb je een perfecte filet die mooi te presenteren is aan je gasten. Hoe dan ook: Eet smakelijk!

Aanbevolen Accessoires

gRILLkorf

  • De ideale manier om niet alleen vis, maar ook groentes, aardappelen en andere kleingesneden ingrediënten perfect te grillen
  • Gemaakt van hoge kwaliteit RVS
  • Uniek ontwerp, gemaakt om lang mee te gaan en niet te vervormen
  • Makkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig

Bekijk hier ons aanbod van grillkorven, baskets en mandjes.

NON-STICK SPRAY

  • Een onmisbare accessoire voor je barbecuesessies
  • Voorkomt plakken en maakt het schoonmaken van je roosters makkelijker
  • 100% natuurlijk en niet schadelijk voor jou, je eten of het milieu
  • Efficiënte verstuiver voor makkelijk doseren

Wil je liever van onze Grillmasters leren hoe je een lekker stukje vis kan bereiden? Bekijk dan eens onze Vis Special! Deze is te boeken via onderstaande knop. Eet smakelijk!