Smash burgers zijn hamburgers waar flink op gedrukt is met een spatel. Normaal gesproken wil je dit absoluut niet omdat dan alle sappen uit het vlees verdwijnen. Maar bij Smahs burgers werkt dit wel erg goed. Het zorgt er namelijk voor dat je een unieke korst krijgt op je burgers. En dat is best een bijzondere smaak ervaring.

Maak de Smash burgers met 100% rundergehakt. Zo kan je zo nog een klein beetje rose houden in het midden en wordt de burger nog sappiger. Om het gehakt op smaak te brengen gebruiken wij zout, peper en een rub. Verder hebben we deze versie simpel gehouden met sla, tomaat, pepertje, champignons,  blauwe kaas, een eitje, Weber classic burgersaus en wat uien.

Ingrediënten:

Tijd in de keuken

Keuken

15 minuten

BBQ tijd

BBQ

15 minuten

Aantal personen

Aantal

6 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

55°C

Grill methode

Grillmethode

Direct

Smash burgers

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Voeg flink wat zout en de hamburgerkruidenmix toe aan het gehakt en kneed het gehakt tot 6 ballen

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor op directe hitte van 250 graden celcius en plaats een bakplaat recht boven het vuur. Laat de bakplaat minimaal 15 minuten voorverwarmen
  • Plaats de ballen op de bakplaat en druk ze plat met de spatel. Blijf drukken en bak de burgers ongeveer voor 5 minuten per kant
  • Haal de burgers van de bakplaat en bak vervolgens de uien, de eieren en de champignons op de bakplaat. Maak af met de burger sauce
  • Kleed je broodje aan en serveer

Tips

  • Je kan een smash burger ook opbouwen dan meer dan 2 patty's......