Het maken van een braadstuk kan best imponerend zijn. Het grote stuk rundvlees moet niet alleen perfect gegaard zijn, deze moet ook goed smaken. Met onderstaande tips maken we het je makkelijker.
- Gebruik appel of hickory rookhout om de smaak een extra dimensie te geven.
- Voeg voldoende zout, peper en olijfolie toe aan de buitenkant.
- Serveer met een goede saus waar je in kan dippen. Een voorbeeld is een radijzensaus met 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel zure room, en 1 eetlepel fijngehakte radijs.
- Bedruip elk uur het braadstuk royaal in bijvoorbeeld wijn, boter, bier of sap. Zo kan je deze smaken goed laten doordringen in het vlees.
- Bedek de buitenkant van het braadstuk met spek, stop fijngehakte stukjes uitgebakken spek in je rub, injecteer het braadstuk met het vet van de uitgebakken spek – kortom, gebruik spek – en je kan een echte smaakexplosie verwachten.
- Gebruik verse kruiden zoals thijm, oregano of peterselie.
- Kerf kleine sneetjes in het vlees en stop hier gepelde knoflook tussen.
- Gebruik een ribbetjeshouder voor een optimaal resultaat.
- Gebruik een spit. Deze zorgt voor een perfecte garing en smaak en ziet er bovendien zeer indrukwekkend uit.
- Wees niet bang om verschillende soorten peperkorrels te gebruiken. Rode, zwarte en groene peperkorrels verspreid over het braadstuk zien er zeer goed uit!
Houd rekening met een bereidingstijd van 1,5 tot 2 uur als je barbecue tussen de 175 en 230 graden Celcius is. We houden dan rekening met een braadstuk van 0,5 tot 1 kilo.