We verkopen bij de Weber Original Store een fantastische selectie aan rubs van Grate Goods, No Rubbish, Everglades en vele anderen. Deze opties zijn fantastisch om je gerechten om te toveren tot een waar feestje voor je smaakpapillen.
Soms wil je je gerechten net wat persoonlijker aankleden dan normaal. Door je eigen rub te maken geef je jezelf de creatieve vrijheid om precies te bepalen hoe pittig, zoet of zout je gerecht wordt. Houd hierbij wel rekening met het volgende:
- Begin altijd met een goede suiker als basis. Riet-, basterd-, en bruine suiker zijn allemaal goede opties. De subtiele smaakverschillen in deze soorten zullen tijdens het grillen veel meer uitlopen. Suiker gaat je tevens helpen om die lekkere gekaramelliseerde laag op je gerechten te krijgen.
- Zorg ervoor dat je de datum op je zelfgemaakte rub schrijft. Over het algemeen zal je mix ongeveer 6 maanden te gebruiken zijn. Daarna adviseren we om deze weg te gooien.
- Proef altijd je rub voordat je deze op je gerecht doet. Zo voorkom je dat je een duur stuk vlees per ongeluk verpest. Voeg extra kruiden toe om de smaak van je rub aan te passen, of pas de hoeveelheid die je aanbrengt aan.
Hieronder hebben we een voorbeeld van een zelfgemaakte rub:
- 30 gr bruine suiker
- 1 el zout
- 1 el zwarte peper
- 1 el knoflookpoeder
- 1 el uienpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl komijn
- 1 tl witte peper