Het grote voordeel van de Weber Lumin is dat hij ontzettend veelzijdig is. Eén van de leuke mogelijkheden is onder andere het stomen. Op deze manier krijg je zeer smakelijke en gezonde gerechten. Voor dit recept hebben we een moot zalm gestoomd. Omdat stomen voor een wat zachter mondgevoel zorgt hebben we er een perfect passende rub bij gedaan, namelijk de Rub Some Fish.

Om een extra fris smaakje aan de zalm te geven hebben we beetje citroensap aan het stoomwater toegevoegd.

Ingrediënten:

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

5 minuten

BBQ tijd

BBQ

20 minuten

Aantal personen

Aantal

1 persoon

Grill methode

Kerntemperatuur

55°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect en direct

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Strooi de Rub Some Fish royaal over de zalm
  • Spoel de paksoi af en besmeer met olie
  • Voeg wat citroenspa toe aan een kannetje met water

Op de Lumin

  • bereid je Lumin voor met de rook/stoombak. Laat op temperatuur (180/200 graden) komen en voeg het water toe. Niet schrikken, het deksel van je rookbak komt een beetje omhoog
  • Spray de roosters en de rookbak in met wat non-stick spray en leg de zalm op de rookbak
  • Rook de zalm bijna gaar in ongeveer 15 minuten. Leg nu de paksoi en de tomaatjes op de het grillrooster
  • Grill de paksoi in een minuut of 5/6 gaar en haal de paksoi, de tomaatjes en de zalm van de barbecue
  • Eet smakelijk!

Tip van de Grillmaster

  • De non-stick spray zorgt ervoor dat je zalm niet plakt op het rooster. Dat maakt ook nog eens een stuk makkelijker schoon!