Het maakt niet uit hoe je je spareribs graag klaarmaakt op de barbecue: de afwerking en de saus zullen een behoorlijke grote impact hebben op het uiteindelijke resultaat. Zeker als je je spareribs al een hele lange tijd op de barbecue hebt liggen is het logisch dat je wilt dat deze lekker zullen smaken.

Wij adviseren de spareribs af te lakken met saus in de laatste 20-30 minuten van de totale bereidingstijd. Je kunt hiervoor een speciale kwast gebruiken. Let op dat je niet te veel saus aanbrengt: niet iedereen vindt het lekker om alleen maar saus te proeven. Breng een lekker laagje aan en serveer eventueel een extra bakje saus op tafel zodat mensen naar hartenlust kunnen dippen en bijsmeren. Zo ben je ervan verzekerd dat iedereen aan de eettafel een goede gepersonaliseerde smaakbeleving zal hebben.

Op onze website hebben we veel verschillende sausjes die perfect zijn voor het aflakken voor spareribs. Een zoete, licht pittige en perfect uitgebalanceerde saus voor het aflakken is deze van Blues Hog. Voor een pittigere belevenis kunnen we ook deze saus van Plowboys aanbeleven. Hou je meer van rokerige smaken? Dan is deze Jack Daniel’s saus perfect voor jou. Wees niet bang om te experimenteren met sausjes om erachter te komen welke het beste bij jou en je wensen past!