Een goede steak heeft vaak niet meer nodig dan een beetje peper en zout. Less is more, zeggen we dan. Maar soms wil je je steak net een beetje extra meegeven. De bekendste manier om dit te doen is met een rub, zoals deze van Plowboys. Over het algemeen zijn rubs een mengsel van verschillende kruiden die speciaal bestemd zijn voor een stukje vlees of vis. Je voegt deze rub toe aan de buitenkant van het vlees, vaak aan alle kanten maar vooran aan de onder- en bovenkant. Omdat de meeste rubs ook suiker bevatten krijgt je steak een knapperige korst en een mooi doordrongen smaak.

Een goede vuistregel als je geen rub gebruikt is zout, peper en een extraatje. Dit kan bijvoorbeeld paprikapoeder of knoflookpoeder zijn. Wees niet bang om een lekkere hoeveelheid zout en peper te gebruiken, experimenteer met de hoeveelheid die werkt voor jou. Een klein beetje olijfolie erbij en je hebt een steak die ongelooflijk lekker zal zijn.

Een andere optie is het gebruiken van een marinade. Marinades zijn een mengsel van olie, kruiden en een zure toevoeging. Marinades doordringen in de eerste laag van het vlees en geven extra smaak. Laat je marinade een paar uur zijn werk doen bij je steak, en je zal een enorm verschil proeven.