Er zijn een paar dingen die je voor jezelf helder moet hebben voor je gaat kiezen wat je op de barbecue legt met kerst. Wat je gaat roosteren heeft namelijk invloed op de andere gerechten, de hoeveelheid gangen die je moet bereiden, en natuurlijk de smaakbeleving die je mee gaat geven aan je familie en/of gasten. Zorg ervoor dat je tijdig je vlees in huis haalt, bestel het of wacht niet te lang met het bezoeken van een slager in de buurt. U kunt ook altijd vlees bestellen bij ons!

Rund

  • Côte de boeuf is een echte klassieker. Het ziet er indrukwekkend uit en kan zo meerdere mensen voeden.
  • Ossenhaas is het meest malse stukje vlees dat je kan krijgen en ook makkelijk te bereiden. Weinig vet staat alleen wel gelijk aan minder smaak: zorg dus voor voldoende kruiden, zout en peper.
  • Een lendestuk heeft een lekkere uitgesproken smaak. Pas alleen wel op dat je deze niet te lang op de barbecue laat liggen.
  • Entrecôte is fantastisch om te roosteren. Het is wel vaak taaier dan een ander stukje, maar de smaak is er niet minder op.

Varkensvlees

  • Een bijzonder pronkstuk is altijd de crown roast. Het woord zegt het al: het ziet eruit als een ware kroon. Het kan zo twaalf mensen makkelijk voeden. Je kunt de binnenkant van de kroon vullen met iets lekkers!
  • Een varkensrack of rack of pork is eigenlijk een halve kroon. Zo kan je dus een kleinere groep mensen een heerlijk diner aanbieden. Het grootste verschil is ook dat dit stuk recht is t.o.v. de kroon.
  • Een varkenshaas is een van de meest diverse stukken die je maar kan hebben. Kruiden, jus, sausjes, alles is er wel lekker bij. Je kan hem ook opensnijden en vullen met fruit en verse kruiden!
  • Als je niet bang bent om wat standaarden te doorbreken, dan kan je ook altijd nog spareribs klaarmaken. Deze strengen kan je klein maken en aanpassen naar de hoeveelheid visite die je hebt.

Lamsvlees

  • Een grote lamsbout doet het altijd goed. Je kan deze met of zonder bot bereiden.
  • Net als bij een varken is het ook mogelijk om een crown roast van een lam te krijgen. Imponerend en smaakvol, een gegarandeerd succes!

Gevogelte

  • Kalkoen doet het altijd goed bij een kerstdiner. Het past ook bijna altijd wel bij de andere gerechten die je klaarmaakt. Maak een goede vulling en leg hem gerust op je barbecue!
  • Wil je een keertje een Duitse favoriet proberen? Rooster eens een lekkere gans!