Allereerst willen we je van harte feliciteren met de aankoop van een echte Weber barbecue!

Onze barbecue’s zijn ontworpen om een zeer lange tijd mee te gaan. We werken niet voor niets met het motto Weber for Life! We hopen dan ook dat je veel plezier gaat beleven met je Weber. Zodra deze thuis is is het belangrijk de volgende stappen even te doorlopen.

1. Registreer je barbecue

Op bijna alle onderdelen van je Weber barbecue zit 10 jaar garantie. Het is daarom zeer verstandig om je barbecue te registreren zodra je deze hebt. Je vindt het unieke serienummer op het bovenste luchtrooster of op een witte sticker achterop de barbecue. Dit serienummer wordt tevens altijd gevraagd wanneer je contact met ons opneemt over reserveonderdelen of reparaties. Op die manier weten we zeker dat we het juiste onderdeel aanbevelen en dat deze eventueel binnen de garantie valt. Lees hier hoe je je barbecue registreert bij Weber Nederland.

2. Lees de handleiding door

De bijgeleverde handleiding wordt vaak meteen weggegooid of in een lade gelegd, maar het is verstandig deze in ieder geval even door te bladeren. Er staat namelijk veel nuttige informatie in over het onderhouden van je barbecue en het beantwoordt ook eventuele vragen die je hebt bij de montage. Tevens staat er bij de gasbarbecue’s veel nuttige informatie in over gaslekken en hoe je dit kunt vaststellen.

3. Verwijder beschermende folie

Soms hebben opbergkastjes en oppervlaktes van een nieuwe Weber barbecue een plastic beschermlaag die verwijderd moet worden. Vaak is deze blauw van kleur. Het is belangrijk dat alle beschermende folie verwijderd is voordat je de barbecue gaat gebruiken. Gesmolten plastic ruikt namelijk niet heel lekker. Gebruik de plastic maatbeker ook waar hij voor bedoeld is: het afmeten van briketten. Plaats hem dus niet in je barbecue!

4. Controleer hoe de branders werken (gasbarbecue’s)

Het is belangrijk dat je de werking van de gasbranders goed doorhebt. Bij het aansteken staan deze namelijk altijd op de hoogste stand, en pas je deze vervolgens aan naar de hoeveelheid hitte die gewenst is.

5. Warm de barbecue voor

Voor elk gebruik raden we van harte aan om de barbecue minimaal 10 tot 15 minuten goed voor te verwarmen. Op deze manier brandt je namelijk de barbecue ook eenvoudig schoon. Borstel na de verwarmingstijd de roosters met een geschikte borstel.