Een Potbrood uit de Dutch Oven is een heerlijk broodje van de barbecue. En een broodje bakken in de barbecue is makkelijker dan je denkt. Helemaal met de Dutch Oven Duo. We maken dit brood met baking soda en een aantal briketten. Het bijzondere is dat de deksel van de barbecue tijdens de bereiding open blijft.
Je kunt dit brood perfect combineren met bijvoorbeeld gerookte kaasjes, gesmolten brie of een lekkere chutney. Zorg wel voor voldoende olie in de Dutch Oven (overdrijf het niet, donuts zijn een ander recept).
Ingrediënten:
- 450 gram bloem of meel
- 375 ml karnemelk
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels baking soda
- olie om in te vetten
Overige benodigdheden:
Keuken
10 minuten
BBQ
45 minuten
Aantal
4
Kerntemperatuur
nvt°C
Grillmethode
Direct
Potbrood van de Dutch Oven
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Stort de bloem op een tafelblad
- Strooi het zout en de baking soda over het bloem en meng door elkaar
- Voeg de karnemelk toe en kneed het deeg, totdat het deeg terugveert
- Smeer de Dutch Oven in met olie en plaats het deeg in de Dutch Oven.
- De deksel mag op de Dutch Oven
Op de barbecue
- Plaats 16 briketten in je brikettenstarter en steek deze aan met een aanmaakblokje. Wacht totdat de briketten wit zijn
- Plaats 4 briketten op het houtskoolrooster van de Master Touch
- Zet de Dutch Oven op de vier briketten en leg 12 briketten op de deksel
- Bak he brood voor 40 tot 50 minuten. Het brood is klaar als het hol klinkt als je er op klopt
Tip van de Grillmaster
- Dit is een recept voor een klein brood. De maximale hoeveelheid in de Dutch oven is ongeveer 2x zoveel. Vermeerder de ingrediënten x2. De bereidingstijd zal dan ongeveer een uur en 15 minuten zijn. Draai het brood halverwege.
- Dit is het basis recept. Voeg naar hartenlust rozemarijn, tijm of andere kruiden toe. Je krijgt dan een bijzonder brood.
Aanbevolen accessoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters