Grillkorf gebruiken
Het nadeel van aardappels grillen op de barbecue is vrijwel altijd de hoeveelheid gedoe. Je moet de hele tijd in de gaten houden of de aardappels niet aan het rooster plakken, te gaar worden en je bent de hele tijd aan het keren. Door een grillkorf te gebruiken krijg je misschien niet het mooiste resultaat, maar wel het lekkerste. De korf houdt namelijk de aardappelen iets verder van het rooster af, en zorgt ervoor dat ze allemaal gelijkwaardig gaar worden. Vergeet hierbij niet om de aardappels regelmatig een beetje om te scheppen. Het belangrijkste is dat de korf ervoor zorgt dat je je geen zorgen hoeft te maken om de aardappels en je je meer kan richten op je andere gerechten.
Vooraf koken
Om aardappels de best mogelijke textuur te geven raden we aan deze eerst 8-10 minuten te koken in water. Hierna koel je deze direct af met koud water. Als je deze hierna op de grill legt, krijg je een aardappel met een krokante korst en fluweelzachte binnenkant. Hierdoor zal je vrijwel geen aanvullende kruiden nodig hebben. Je kan dit voorbereidingswerk eventueel op een zijbrander uitvoeren, als je deze hebt.