Een makkelijke, snelle en vooral zeer smakelijke snack van de Weber Lumin. Door de unieke stoomfunctie heb je de gyoza zo klaar. We gebruiken hiervoor het stoom/rookbakje dat standaard bij een Lumin zit. Wij hebben dit gerecht bereid op een reguliere Lumin. Hier past precies 750 gram gyoza op. Op een Lumin Compact passen er uiteraard iets minder.
Omdat je zowel de stoomfunctie als de grillfunctie tegelijk kan gebruiken is de combinatie met gyoza en bimi een hele fijne. En uiteraard kan je in plaats van kip gyoza ook garnaal of groente gyoza gebruiken.
Ingrediënten:
- 750 gram Gyoza
- 200 gram bimi
- Sojasaus
- Halve citroen
Overige benodigdheden:
Keuken
5 kinuten
BBQ
10 / 15 minuten
Aantal
4
Kerntemperatuur
nvt°C
Grillmethode
Indirect en direct
Bereiding
Voorbereiding in de keuken
- Deze is makkelijk. Haal de gyoza uit de verpakking en spoel de bimi af. Doe de sojasaus in een schaaltje.
- Pers een halve citroen uit in een kan water
Op de Lumin
- Bereid je Lumin voor om op te gaan stomen. Als hij warm is giet je het water met citroensap in de stoombak
- Leg de gyozas op de stoombak en stoom op 200 graden 6 minuten
- Leg dan de bimi op het grillrooster en grill ze knapperig (doe wel steeds het deksel dicht)
- Als je gyozas in totaal 12 minuten hebben gestoomd, grill ze dan nog even kort af op het grillrooster.
Tip van de Grillmaster
- Gyozas kunnen behoorlijk plakken. Gebruik non-stick spray om dit te voorkomen
Aanbevolen accessoires
Ook leuk voor andere recepten
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters