Een rollade is altijd leuk om te bereiden op de BBQ gezien je zelf de smaak kan bepalen van de vulling. Dit keer hebben we een rollade gemaakt van procureur. De meeste gebruiken procureur voor pulled pork. Je kunt er echter zoveel meer lekkere recepten mee maken voor op de BBQ. Naast de procureur hebben we hasselback aardappelen gemaakt met gegrilde prei. Een perfecte combinatie en lekker makkelijk om te bereiden. De prei leg je ongeveer 15 minuten voordat het vlees gaar is op de BBQ. Daarna grill je de prei nog even af tot de buitenzijde zwart is. Hasselback aardappelen hebben ongeveer 1,5 uur nodig op de BBQ bij een temperatuur van 200 graden. Je hebt hiervoor dus een tweede BBQ nodig of je legt ze stiekem in de oven ;).

Dit keer hebben wij dit heerlijke gerecht bereid op de Weber Summit. Wij hebben de procureur rollade langzaam gegaard op het rooster. Echter wanneer je een spit hebt voor de Summit kun je dit recept natuur ook bereiden door de procureur aan het spit te rijgen.

Ingrediënten:

  • Procureur 1,5 kg
  • 100 gram pancetta
  • 50 gram Parmezaan
  • Dry Rub
  • Ingrediënten pesto
  • 30 gram basilicumblaadjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • Olijfolie

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

30 Minuten

BBQ tijd

BBQ

3 uur

Aantal personen

Aantal

4-6

Grill methode

Kerntemperatuur

64c°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Bereiding

In de keuken

  • Bereiding Pesto
  • Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en bak de pijnboompitten goudbruin.
  • Pel de knoflook en snipper fijn.
  • Neem een kom voor een staafmixer en voeg hierin de knoflook, pijnboompitten en de basilicumblaadjes.
  • Rasp de Parmezaanse kaas in de kom en voeg olijfolie toe.
  • Mix nu met de staafmixer tot je een gladde massa hebt.
  • Schenk er eventueel meer olijfolie bij tot de pesto in de gewenste dikte is.
  • Voorbereiding procureur rollade
  • Dep de procureur droog en vlinder deze open. Begin hiervoor in het midden en snijd tot ongeveer 1 cm van de bodem zodat het vlees niet door wordt gesneden. Klap het vlees open en snijd de linker- en rechterzijde open over de lengte en zorg ervoor dat je niet helemaal tot het einde snijd. Druk vervolgens het vlees plat.
  • Wrijf het vlees in met de zelfgemaakte pesto en leg de ham op de pesto en rasp de Parmezaanse kaas over de ham.
  • Snijd een aantal stukken van het slagerstouw en rol de procureur op tot een rollade. Bind de rollade met het slagerstouw strak op.
  • Je kunt de procureur verder op smaak brengen door de buitenzijde in te wrijven met een lekkere dry rub.

Op de barbecue

  • Maak ten eerste de barbecue aan voor directe hitte door de Summit te vullen met houtskool en de schuiven boven en onder helemaal open te zetten
  • Leg de procureur rollade op het rooster en sluit de deksel.
  • Nu hoef je alleen de temperatuur in de gaten te houden tot de procureur een kerntemperatuur heeft van rond de 64 graden. Dit duurt ongeveer 3 uur afhankelijk van de start temperatuur van het vlees. Je kunt het vlees na een uur draaien gezien je meer hitte van onderen krijgt dan van boven. Op deze manier gaart het vlees aan beide zijden gelijk.
  • Haal de procureur van het rooster en laat voor ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Procureur rollade van de Weber Summit Kamado

Alles wat je nodig hebt

  • Summit Kamado E6 Charcoal Grill
  • Premium Hoes voor Summit Charcoal & Summit Kamado E6
  • Summit Kamado Grill Rotisserie van "The Spit on Fire"

1.539,00 1594

Bestel het pakket

X