Gerookte zalm is altijd een feestje. Het wordt een waar festival als je de zalm ook nog eens marineert met Gin en rode bieten. De kleur van de zalm wordt mooi rood en de smaak, ja de smaak is geweldig door de bittere tonen van de gin en de jeneverbessen. Als je je gasten wil verassen met een snel en makkelijk recept dat er toch fantastisch uitziet, dan is dit het recept dat je zoekt.

Ingrediënten:

Tijd in de keuken

Keuken

15 minuten

BBQ tijd

BBQ

20 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

50°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Met gin en bieten gemarineerde gerookte zalm

Bereiding

Bereiding in de keuken

  • Verwijder indien nodig het vel van de zalm en verdeel ongeveer in 5 dunne filets.
  • Doe de gin in een kom. Was, pel en rasp de rode biet en voeg deze toe in de kom. Voeg de rasp van de sinaasappelschil, de jeneverbessen, het zout en de suiker toe en meng door elkaar.
  • Doe tenslotte de zalm in de kom en laat het een nacht in de koelkast pekelen (ongeveer 12 uur).
  • Haal de zalm uit de pekel en spoel af onder de kraan. Dep de zalm droog met een stukje keukenrol

Op de barbecue

  • Bereid de barbecue voor op indirecte hitte, 100°C. Als je een houtskoolbarbecue van 57cm gebruikt, heb je 1/3 brikettenstarter met brandende Weber briketten of houtskool nodig.
  • Voeg een handjevol rookhoutsnippers toe aan de houtskool of in de Smoker Box als je een gasbarbecue gebruikt. Laat de rook eerst wat ontwikkelen, voordat er iets op het grillrooster wordt gelegd.
  • Rook de vis totdat hij net gaar is, ongeveer 20 minuten. Steek de vleessonde van de iGrill of de Weber Smart Grilling Hub in het midden van de zalm en stel een kerntemperatuur van 55°C in.

Tips

  • Je weet wanneer de zalm klaar is als hij witte eiwitten gaat afgeven. Het mooist is om de zalm van de barbecue te halen, net voordat hij witte eiwitten geeft.