Een klassieke cheeseburger. Altijd lekker! Dit is de basis versie van de cheeseburger. Zonder kaas is het uiteraard gewoon een hamburger.

Ingrediënten:

  • 700 g rundergehakt
  • 1 tl grof zeezout
  • ½ tl fijngemalen zwarte peper
  • 4 plakjes cheddar of 120 g geraspte cheddar
  • 4 hamburgerbroodjes
  • mayonaise, ketchup of mosterd
  • 4-8 plakjes tomaat
  • 12 plakjes augurk
  • 4 blaadjes sla

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

10 minuten

BBQ tijd

BBQ

15 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Grillmethode

Direct

Klassieke Hamburger

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Doe het gehakt met zout en peper in een schaal en meng voorzichtig met de handen.
  • Deel het gehakt in 4 even grote porties.
  • Vorm van elke burger, maar druk het gehakt niet te sterk in elkaar.
  • Maak met je duim of de bolle kant van een theelepel een vlak kuiltje van 2 cm breed in de burgers, zodat ze tijdens het grillen niet bol gaan staan.

Op de barbecue

  • Maak de barbecue klaar voor directe matige hoge hitte (200-230°C).
  • Gril de burgers met gesloten deksel 8-10 minuten boven directe matige tot hoge hitte tot ze medium rare zijn; draai ze tussendoor 1-2 keer om.
  • Beleg de burgers tijdens de laatste minuut met de cheddar en laat smelten.
  • Leg zodra je de burgers met de kaas hebt belegd ook de broodjeshelften met de snijvlakken naar onderen boven directe hitte en rooster ze mee.
  • Bestrijk de onderste broodjeshelften met mayonaise en verdeel daarover 1 burger, 1-2 plakjes tomaat, 3 plakjes augurk en 1 slablaadje. Bestrijk de bovenste broodjeshelften met ketchup of mosterd en zet deze op de belegde broodjeshelften. Serveer de cheeseburgers warm.

Tips van de Grillmaster

  • Zorg dat je goed gehakt gebruikt, het liefst van de slager. Dit is vaak wat vetter en heeft meer smaak. Vergeet niet het gehakt te kruiden.

Aanbevolen accesoires

Ook leuk voor andere recepten