Eén van de betere snacks: een kipdij spies. Lekker mals, makkelijk te maken en vrijwel iedereen vind dit lekker. We kruiden hem met Weber Exotic Rub en lakken de spies af met een lekkere spicy saus: de Weber premium Ketchup No2.  Dit zorgt voor erg veel smaak en een lekker pitje. Ideaal bij een snack als deze.

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

20 minuten

BBQ tijd

BBQ

40 minuten

Aantal personen

Aantal

4

Grill methode

Kerntemperatuur

72 graden°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect en direct

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Snijd de kippendijen in hapklare brokjes en doe ze in een kom
  • Voeg hier 4 spuitjes Weber Chili olie aan toe en een royale hoeveelheid Exotic Dry rub. Laat de kippendijen minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
  • Spies de blokjes kip aan de spies

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor op 200 graden met zowel een directe als indirecte zone
  • Leg de spiezen indirect op de barbecue en laat ze 20/30 minuten indirect garen
  • Besmeer de spiezen met de Premium Ketchup No2
  • Grill de spiezen nu op de directe kant van de barbecue tot een kerntemperatuur van minimaal 72 graden. Keer regelmatig