Een lekker worstje van de barbecue is nooit mis. Met dit recept maak je heerlijke Italiaanse worstjes met een kaas, groente en een ciabatta. Een lekkere en kleurrijke combinatie die ook nog eens heel goed op een kleine barbeuce te maken is.

Wij hebben deze keer gebruik gemaakt van de Weber Smokey Joe. Samen met het kleine grillkorfje maak je dan overal waar jij wil een smakelijke broodje worst. Het worstje is geleverd door MeatFish.

Het recept is geinspereerd op een recept uit het Weber BBQboek: Weber’s Hot Dogs. Dit handige kleine boekje staat vol met de leukste hotdog recepten en bijgerechten.

Ingrediënten:

  • 4 saucijsjes (100 - 120 gram per stuk)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 middelgrote ui
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 teen knoflook
  • 4 ciabatta's
  • 60 gram provolone of andere italiaanse harde kaas
  • 1 eetelepel grof gehakte platte peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

15 minuten

BBQ tijd

BBQ

10 minuten

Aantal personen

Aantal

4 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

70°C

Grill methode

Grillmethode

Direct

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Snij de paprika's in repen van 1 cm breed, snij de ui overdwars in plakjes/reepjes van 1cm en snij de teen knoflook fijn.
  • Meng 2 eetlepels olijfolie met een snuf zout en peper in een schaaltje. Voeg de paprikareepjes en de ui reepjes toe en schep om. Alles moet bedekt zijn met een laagje olijfolie
  • Snij de kaas in reepjes.
  • Snij de worstje in de lengte open (niet doormidden). Zorg ervoor dat de uiteinden nog intact zijn. Bestrijk de worstjes met een laagje olijfolie.
  • Klop de rode wijnazijn, de knoflook, 2 eetlepels olijfolie, een snuf peper en een snuf zout tot een vinagrette. Snij de ciabatta 's open en bestrijk de snijkanten met de vinaigrette.

Op de barbecue

  • Bereid een barbecue voor om direct op te grillen op 200/230 graden Celsius. Zorg er wel voor dat je ook een klein indirect gedeelte hebt.
  • Plaat de grillkorf op het directe gedeelte en warm op voor 5 minuten. Leg de paprikareepjes en de ui in de grillkorf en grill totdat ze knapperig zijn, een minuut of 8.
  • Leg ondertussen de worstjes op het indirecte gedeelte en grill indirect voor 8 minuten.
  • Haal de grillkorf van het rooster en grill de worstjes 1 á 2 minuten boven direct vuur. Leg ze daarna weer indirect op de barbecue en plaats de kaas in de worstjes.
  • Grill ondertussen de ciabatta's boven direct vuur.
  • Plaats de worstjes in de ciabatta 's met daarbovenop de gegrilde groente. Top af met wat vinaigrette.

Tip van de Grillmaster

  • Door de worstjes indirect te grillen voorkom je dat ze gaan knappen