Een complete maaltijd bereiden op de BBQ is wat wij het liefste doen. Daarom dit keer gegrilde kipspiesjes in een hoisinmarinade van de BBQ in combinatie met noodles. Het gerecht staat binnen 30 minuten op tafel en is super makkelijk om te maken. Zelf zijn we hier gek op dit soort gerechten doordat ze lekker snel klaar zijn voor doordeweeks. Je kunt ervoor kiezen om de kippendijen de avond ervoor al te marineren en zelfs de groenten kun je een dag eerder snijden.

Door gebruik te maken van de Weber Genesis II EP-335 GBS Copper Edition gasbarbecue of een BBQ die beschikt over het GBS systeem kun je namelijk met een wok snelle gerechten maken. Even de kipspiesjes grillen op de BBQ en de rest bereid je in de wok. Je kunt natuurlijk alle groenten gebruiken die je lekker vindt die passen bij dit wok gerecht. Voeg bijvoorbeeld paksoi, wortels of champignons toe voor de variatie. Je kunt het jezelf nog makkelijker maken door de hoisinsaus te kopen maar het is natuurlijk veel leuker om de saus zelf te maken. Wanneer jezelf de housinsaus maakt blijft er natuurlijk veel te veel over. Je kunt de saus echter 3 maanden bewaren in een afgesloten pot in de koeling die vooraf gesteriliseerd is.

Dit recept is gemaakt door onze pitmaster partner Grillfun, waar je de lekkerste BBQ recepten kunt vinden. Speciaal voor ons maakt hij iedere maand een aantal nieuwe recepten om jou te inspireren.

Ingrediënten:

  • KIPSPIEZEN EN NOODLES
  • 1 kg kippendijen
  • 250 gram noodles
  • 2 bosui
  • 50 gram groene aspergetips
  • 1 rode paprika
  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 rode peper
  • 75 gram taugé
  • HOISINSAUS
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram rode miso pasta
  • 1/2 theelepel 5 spices poeder
  • 100 ml honing
  • 1 eetlepel rijstazijn
Tijd in de keuken

Keuken

30 Minuten

BBQ tijd

BBQ

30 Minuten

Aantal personen

Aantal

4

Grill methode

Kerntemperatuur

72°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect en direct

Bereiding

In de keuken

  • VOORBEREIDING HOISINSAUS
  • Pel de knoflook en snipper deze fijn.
  • Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie erin en bak de knoflook zachtjes met de 5 spices poeder.
  • Voeg de miso pasta, honing en de rijstazijn toe en roer alles goed door elkaar.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het hierna voor ongeveer 5 minuten rustig koken terwijl je blijft roeren.
  • Schenk de hoisinsaus in een gesteriliseerd potje en laat het geheel afkoelen. Plaats hierna de housinsaus in de koeling waar je de saus 3 maanden kunt bewaren.
  • VOORBEREIDING KIPSPIESJES VOOR OP DE BBQ
  • Maak ten eerste de kippendijen schoon door het vet te verwijderen en snijd ze in blokjes.
  • Neem vervolgens een kom en leg hierin de gesneden kippendijen en meng de kippendijen samen met 4 eetlepels hoisinsaus. Dek af en laat de kippendijen minimaal 2 uur marineren. Rijg hierna de kippendijen aan de spiezen.
  • Maak de paprika schoon en snijd in reepjes, snijd de bosui grof en de groene aspergetips door de helft nadat je de kontjes hebt verwijderd.
  • Verwijder de uiteinde van de sugersnaps en snijd de rode peper fijn of in schijfjes zoals ik heb gedaan.

Op de barbecue

  • Maak ten eerste de gasbarbecue aan door alle branders aan te maken. Stel vervolgens de branders in op de hoogste stand en regel de temperatuur naar 250 graden. Wacht even 5 minuten tot de roosters goed heet zijn.
  • Leg de spiezen op het rooster en grill beide zijden voor ongeveer 2 minuten. Verplaats hierna de kipspiesjes naar het systeemrek zodat ze verder kunnen garen tot een kerntemperatuur van 72 graden.
  • Maak in de tussentijd de wok brander aan en plaats de wok boven de brander met een beetje olijfolie. Laat de olijfolie heet worden en voeg vervolgens de paprika en de sugarsnaps toe. Grill de groenten voor ongeveer 4 minuten en blijf roeren.
  • Voeg hierna de rode peper en de groene aspergetips toe en schenk een aantal eetlepels hoisinsaus toe. Roer alles goed door elkaar en blijf roeren. Wanneer het te hard gaat kun je de vlam lager zetten van de brander door aan de regelknop te draaien.
  • Kook in de tussentijd de noodles in water zoals beschreven staat op de verpakking.
  • Voeg als laatste de taugé, bosui en de noodles toe en roer alles goed door elkaar. Proef of het gerecht voldoende op smaak is gebracht en voeg anders nog een beetje hoisinsaus toe.
  • Serveer de noodles samen met een kipspiesje.