Spareribs zijn altijd een feestje op de barbecue. Helemaal als je de juiste rubs en aflaksausjes gebruikt. In dit recept gebruiken we één van de allerlekkerste barbecue sausjes gecombineerd met de rub van Blues Hog. En dat is een goude combinatie.

In dit recept gebruiken we de 3-2-1 methode. Dit houdt in dat we de ribben eerst een uurtje of 3 roken, dan inpakken en voor 2 uur ingepakt garen en daarna nog een uurtje afgelakt op de barbecue leggen. Deze methode zorgt ervoor dat je ribben lekker mals worden en toch nog een bite behouden.

Tijd in de keuken

Keuken

10 minuten

BBQ tijd

BBQ

6 uur

Aantal personen

Aantal

2 Personen

Grill methode

Kerntemperatuur

72 °C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Blues Hog ribs

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Ontvlies de spareribs
  • Bestrijk de spareribs met olijfolie om de rub lekker te laten plakken
  • Bestrooi de ribben royaal met de Blues Hog Dry rub seasoning

Op de barbecue

  • Bereid de Weber Master Touch Premium voor om gebruik te maken van de diffuser plate. Vul de kolenring met onaangestoken briketten en 2 hout chuncks. .
  • Plaats een stuk of 6 aangestoken briketten op de onaangestoken briketten en plaats de diffuserplate op de kolenring. Plaat het rooster.
  • Leg de spareribs op het rooster en zorg ervoor dat de barbecue zo rond de 100 graden blijft. Dit doe je door de bovenste en onderste luchtschuiven zoveel mogelijk dicht te knijpen.
  • Haal na 3 uur de spareribs van de barbecue en leg ze op de butcher paper
  • Besprenkel de spareribs met cola en plaats een klontje boter op de ribben. Vouw de butcher paper dicht en leg de spareribs nog 2 uur op de barbecue.
  • Haal na 2 uur de ribben van de barbecue en haal ze uit de butcher paper.
  • Bestrijk royaal met de blues hog original sauce. Plaats weer terug op de barbecue voor een klein uurtje

Tips

  • Als je wil dat spareribs nog verder van het botje vallen, laat ze dan langer in de butcher paper zitten.