Ruik je hem al, appeltaart! Een mooie appeltaartje van de barbecue is altijd een genot. Niet alleen om te eten en naar te kijken, maar ook om te ruiken. Dit is een basis recept voor een appeltaart op de barbecue.

Ingrediënten:

  • 100 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 300 gram bloem
  • 1 klein ei
  • 1 theelepel zout
  • 100 gram rozijnen
  • 30 ml calvados
  • 3 appels
  • 50 gram boter voor het invetten
  • 2 theelepels kaneel
Tijd in de keuken

Keuken

20 minuten

BBQ tijd

BBQ

45 minuten

Aantal personen

Aantal

8 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

- °C

Grill methode

Grillmethode

Indirect

Appeltaart

Bereiding

Bereiding in de keuken

  • Maak een harde wener deeg door de bloem, suiker en zout te mengen
  • Doe boter in blokjes bij het deeg en kneed
  • Voeg het ei toe en kneed verder tot een soepel deeg. Laat even afgedekt rijzen.
  • Snij ondertussen de appel en week de rozijnen in de calvados
  • Besmeer de keramische taartvorm met boter en maak een bodem van het harde wener deeg
  • Vul met de appelschijfjes, rozijnen en een kaneel. Maak van de restjes deeg een aantal strookjes die over de appels gaan

Op de barbecue

  • Steek een barbecue aan voor indirect barbecueën op 200 graden celcius
  • Plaats de appeltaart op het indirecte gedeelte en grill voor ongeveer 45 minuten
  • Laat de appeltaart even afkoelen voordat je hem serveert

Tips

  • De taart krijgt hitte van 2 kanten. Voor een gelijkmatige garing kan je de vorm na 25 minuten een kwartslag draaien.