Een gegrilde fruitsalade is de perfecte manier om je avondeten of nagerecht een interessante twist te geven. Er zijn geen regels voor het gebruiken van fruit – je kan alle soorten fruit die je lekker vindt grillen!

  1. Verwarm je barbecue ongeveer een kwartiertje voor. Mocht je rooster nog niet schoon zijn, brand en schrob deze dan even schoon door een goede borstel te gebruiken.
  2. Was het fruit dat je wil gaan gebruiken. Indien nodig kan je deze ook even schillen.
  3. Stook de barbecue op totdat deze tussen de 170° en 230° Celcius is.
  4. Leg het fruit op de grill. We raden wel aan voor kleine en kwetsbare stukken fruit om een mandje te gebruiken en deze niet zomaar op het rooster te liggen.
  5. Laat het fruit ongeveer tot minuten op de barbecue liggen. Als je een groter stuk fruit hebt moet deze misschien een paar minuten langer voordat deze een gekarameliseerd laagje krijgt.
  6. Verwijder het fruit van de grill. Pas op dat fruitsoorten zoals appel en ananas nu erg heet kunnen zijn.

Eet smakelijk!