Je zag de titel “Chicken Bacon Bomb” en je dacht, die moet ik even verder bekijken!
Heelgoed, want dit is een receptje voor een avondje met vrienden, snacken tijdens een voetbal of formule 1 wedstrijd of stiekem toch bij het avond eten. Dit zijn kipfilets gevuld met roomkaas, cheddar cheese jalapeno peper, bedekt met een lekkere rub en bacon!
Wij laten je graag zien hoe je deze chicken bomb zelf kan maken…. Wij maken hem op de Weber SmokeFire (EX4) maar je kunt deze op iedere Weber barbecue bereiden, zolang je maar een indirecte methode aanhoud. Daarbij is het erg lekker om wat rookhout snippers toe te voegen bij de bereiding van dit gerecht!
Eetsmakelijk en #steekhemaan
Ingrediënten:
- 4 Kipfilets
- Half blokje Cheddar Cheese
- 2 Jalapeno pepers
- Bakje kruiden/roomkaas
-
4 Eetlepels Three Little Pigs Kansas City BBQ Rub
- 4 Pakjes Bacon/Ontbijtspek
- 8 Eetlepels BBQ Sauce
Overige benodigdheden:
Keuken
1 Uur
BBQ
40 Minuten
Aantal
4
Kerntemperatuur
72°C
Grillmethode
Indirect
Bereiding
In de keuken
- Snijd de kipfilets overdwars in het midden in, maak een soort van envelopjes.
- Rasp het halve stuk cheddar cheese fijn en snijd de jalapeno pepers fijn.
- Doe de kruiden/roomkaas in een kom, voeg hier een eetlepel van de rub aan toe plus de cheddar cheese en jalapeno's. Mix dit allemaal goed door elkaar.
- Vul de vier kipfilets met het kaasmengsel en vouw ze weer mooi dicht.
- Rub de kipfilets rondom lichtjes in met de barbecue rub.
- Omwikkel de kipfilets met bacon, zorg ervoor dat ze helemaal ingepakt zitten. Wij pakken ze zo in dat er een dubbele laag zit bij de opening van de envelope, dit voorkomt onnodig lekken.
- Rub nu weer de kipfilets met bacon lichtjes in en leg ze een half uurtje in de koelkast om op te stijven.
Op de barbecue
- Plaats de Wet Smoke Kit aan de linkerzijde van de SmokeFire zo voorkom je dat het geen dat lekt in je barbecue gaat lekken en scheelt weer schoonmaken.
- Stel de SmokeFire in op 180c en wacht tot deze op tempratuur is. Indien je een andere barbecue gebruikt, geld ook hier 180c.
- Wanneer de SmokeFire op tempratuur is leg je de Chicken Bacon Bombs boven het lekbakje op het rooster en je prikt één van de kipfilets aan met de probe. De probe / Weber Connect Smart Grilling hub stellen we in op 72c.
- Wanneer de "Chicken Bacon Bombs" 62c aangeven is het tijd om ze af te lakken met de barbecuesaus, herhaal dit nogeens 5 minuten voordat je ze van de barbecue gaat halen.
- Als de Chicken Bombs een tempratuur hebben bereikt van 72c kun je ze van de SmokeFire afhalen en laat je ze nog even een paar minuten rusten voordat je ze gaat aansnijden.
- Om deze Bomb enigszins de compenseren hebben wij een mooi groen bord opgemaakt met slamix en hierop de gesneden chicken bacon bomb gepresenteerd.
- Super lekker bij de borrel of een bordje met friet!
Inspiratie
Recepten en tips
van onze Grill Masters