Een gegrilde fruitsalade is de perfecte manier om je avondeten of nagerecht een interessante twist te geven. Er zijn geen regels voor het gebruiken van fruit – je kan alle soorten fruit die je lekker vindt grillen!
- Verwarm je barbecue ongeveer een kwartiertje voor. Mocht je rooster nog niet schoon zijn, brand en schrob deze dan even schoon door een goede borstel te gebruiken.
- Was het fruit dat je wil gaan gebruiken. Indien nodig kan je deze ook even schillen.
- Stook de barbecue op totdat deze tussen de 170° en 230° Celcius is.
- Leg het fruit op de grill. We raden wel aan voor kleine en kwetsbare stukken fruit om een mandje te gebruiken en deze niet zomaar op het rooster te liggen.
- Laat het fruit ongeveer 6 tot 8 minuten op de barbecue liggen. Als je een groter stuk fruit hebt moet deze misschien een paar minuten langer voordat deze een gekarameliseerd laagje krijgt.
- Verwijder het fruit van de grill. Pas op dat fruitsoorten zoals appel en ananas nu erg heet kunnen zijn.
Eet smakelijk!