Breng de zomer naar je bord met deze heerlijke gegrilde lamskoteletjes gemarineerd in een mosterdmarinade. Dit recept is echt genieten en super om te maken als je met meerdere mensen bent. Je bereid de gegrilde lamskoteletjes op de barbecue samen met de paprika’s en de rest is puur voorbereiding wat je al uren vooraf kunt doen. Je maakt er een lekkere frisse yoghurtsaus bij en iedereen kan hierna zijn eigen wrap samenstellen. Serveer er een lekkere witte wijn of rosé bij en je gasten staan versteld wat allemaal kan op een barbecue. Jij bent dan een echte backyard hero!

In dit recept maakte ik gebruik van de Weber Genesis II Copper Edition maar je kunt het recept natuurlijk op iedere barbecue bereiden. In dit recept heb ik ervoor gekozen om de paprika’s voor de bereiding te snijden zodat dit niet achteraf hoeft. Door het gebruik van de grill & bakplaat kun je supermakkelijk de paprika’s grillen maar ook de lamskoteletjes. Je kunt er ook voor kiezen om een plancha te gebruiken en de lamskoteletjes te grillen op het rooster.
Persoonlijk ben ik gek op comfortfood zoals dit omdat het makkelijk in bereiding is en jezelf kunt variëren met de soorten vulling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het grillen van groene aspergetips want die passen er ook super bij. Serveer met diverse soorten saus zoals de yoghurtsaus of verzin een andere lekkere saus die bij lam past. Heb je mensen op het eten die lamsvlees niet lekker vinden maak dan bijvoorbeeld kipfilet en gebruik hiervoor dezelfde marinade. Op deze manier kunnen ze kiezen en heb je een echte feestmaaltijd op tafel staan die gewoon binnen 15 minuten op tafel staat. Klinkt niet gek toch!

Ingrediënten:

  • 1 kg lamsrack of lamskoteletten
  • 1 Citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels Dijonmosterd
  • 50 ml Olijfolie
  • Yoghurtsaus
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels verse dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 Komkommer
  • Overige Ingrediënten
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje of gele paprika
  • pak kleine tortilla's
  • 1 rode ui
  • 1 wortel
  • zakje veldsla

Overige benodigdheden:

Tijd in de keuken

Keuken

30 minuten

BBQ tijd

BBQ

15 minuten

Aantal personen

Aantal

6 personen

Grill methode

Kerntemperatuur

56 Graden°C

Grill methode

Grillmethode

Indirect en direct

Bereiding

Voorbereiding in de keuken

  • Haal de lamsrack uit de koeling en verwijder het vlies aan de voor en achterzijde en resten vet. Snijd vervolgens van de lamsrack de koteletjes.
  • Pel de knoflook en pers deze boven een schaal en voeg de overige ingrediënten toe voor de marinade zoals de mosterd, het sap van één citroen, honing, zout en versgemalen peper. Meng alles goed door elkaar en leg de koteletjes in de marinade. Dek vervolgens de schaal af en laat de koteletjes ongeveer 4 uur marineren in de koeling.
  • Snijd de paprika door de helft en verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika vervolgens in repen
  • Pel de rode ui en snijd door de helft en vervolgens in ringen.
  • Rasp de wortel met een speciale rasp om slierten te krijgen of koop een zakje wortel slierten (verkrijgbaar in supermarkt).
  • Bereiding Yoghurtsaus
  • Neem een kom en schenk hierin de Griekse yoghurt.
  • Snijd 1/4 van de komkommer en snijd de komkommer in repen en vervolgens in kleine blokjes.
  • Pel de knoflook en pers deze uit boven de saus.
  • Snijd de citroen door de helft en pers deze uit boven de yoghurt.
  • Snijd ten slotte de dille fijn en voeg deze toe aan de yoghurt. Roer alles goed door elkaar en proef de saus. Breng de saus eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Op de barbecue

  • Open ten eerste de barbecue en leg de grill & bakplaat boven de branders in het GBS systeem. Maak de barbecue vervolgens aan en regel te temperatuur naar rond de 200 graden.
  • Wacht tot de grill & bakplaat goed heet is en schenk een beetje olijfolie op de bakplaat voordat je start met grillen.
  • Leg de paprika's op de bakplaat en bak ze even aan voor 2 minuten en voeg hierna de lamskoteletjes toe op de grill. Grill de lamskoteletjes heel even aan beide zijden tot een kerntemperatuur van tussen de 52 en 56 graden.
  • Leg in de tussentijd ook even de tortilla's op de barbecue zodat ze warm worden
  • Neem ten slotte een mooi dienblad of grote houtensnijplank en leg hierop de gegrilde lamskoteletjes met de gegrilde paprika's, rode uien, wortelslierten, veldsla, tortilla's en de yoghurtsaus