Pompoen pastinaak puree is een makkelijk en leuk bijgerecht. Wij hebben hem gemaakt tijdens de BBQ Night “zo lekker, je eet je ongans”. Je hebt voor dit gerecht een Dutch Oven nodig.

Ingrediënten

  • 1 hokkaido pompoen (900 gram)
  • 450 gram pastinaak
  • 150 ml kippenbouillion
  • 100 ml room
  • 75 gram biter
  • 150 ml room
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Voorbereiding voor de pompoen pastinaak puree

  • Halveer de pompoen, verwijder de pitten en draden en snijd in blokjes (3 x 3 cm).
  • schil de pastinaak en snij in blokjes (2 x 2 cm).
  • Zet de groenten, de boter en de Bouillon in de Dutch oven en sluit de deksel.

Op de barbecue

  1. Bereid een barbecue voor voor indirect grillen op  ca. 180 ° c.
  2. plaats Dutch oven indirect in de grill en kook gedurende ongeveer 40 minuten tot de groenten gaar zijn.
  3. Plet de groenten met hutspotstamper of een vork, voeg de room toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.