Ontbijtkoek muffins zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook nog eens leuk om te maken. Wil je eens wat anders dan poffertjes maken in je GBS poffertjespan? Ga dan voor ontbijtkoek muffins. Zeker in de winter.

Ontbijtkoek muffins

Ingrediënten:

Dit is genoeg voor 2 poffertjespannen vol:

  • 100 Gram Chocolade ontbijtkoek
  • 50 gram veenbessenjam
  • 2 tl ontbijtkoekkruiden
  • 2 eetlepels Limoncello
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 50 gram bruine suiker
  • 150 ml Ahornsiroop
  • 100 ml melk
  • 375 gram bloem
  • 2 theelepels baking soda
  • 2 theelepels zout

Keuken

  • Snijd de ontbijtkoek in kleine blokjes en meng met veenbessen jam en ontbijtkoek kruiden en limoncello. Als ontbijtkoekkruiden heb ik kaneel, kruidnagel en nootmuskaat gebruikt. Laat dit mengsel minimaal een 1/2 uur overdekt staan
  • Smelt de boter. Laat de boter iets afkoelen
  • Meng de iets afgekoelde boter met het ei, suiker, ahornsiroop en de melk
  • Meng de bloem met bakpoeder en zout
  • Meng de 3 mengsels goed.

Op de barbecue

  • Zet de barbecue aan voor indirect grillen bij ca. 180 ° c met de Ebelskiver. Ebelskiver is de luxe naam voor de poffertjespan
  • Smeer de poffertjespan in met olie en giet het beslag in de poffertjespan. Hierna bak je de muffins voor ongeveer 20 minuten.

 

Stuur door!