Konijn met kastanjes en cantharellen is een echt wintergerecht. Wij hebben dit gerecht gemaakt tijdens de BBQ night: Merry grilling.

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 4 Konijnenpoten (à 300 g), uitgebeend
  • 200 g bleekselderij
  • Creme fraiche
  • 150 g sjalotten
  • 2 knoflookteentjes
  • 300 g Cantharellen, vers
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 100 g Kastanjes (gekookt en gepeld)
  • 2 TL bruine suiker
  • 50 ml Port wijn, rood
  • 150 ml witte wijn
  • 350 ml kippenbouillon
  • 4 takken Dragon (alternatief gedroogd 2 theelepel)
  • koolzaadolie

 

Voorbereiding van de konijn met kastanjes en cantharellen

  1. Snijd het konijnenvlees in blokjes (ongeveer 1,5×1,5 cm) en breng op smaak met zout en peper.
  2. Was de stengel bleekselderij en verwijder de draden, snijd in blokjes (0,5×0,5 cm).
  3. Schil de sjalotten en knoflook en snijd fijn.
  4. Reinig de cantharellen en indien nodig halveren.
  5. Pluk de peterselie en snipper fijn.
  6. Snij de kastanjes in kwartjes

 

Op de barbecue

  1. Bereid de barbecue voor voor direct grillen op ca. 200 ° C met een dutch oven.
  2. Bevochtig de stukken konijn met een beetje olie en bak in de dutch oven tot ze goudbruin zijn en leg ze dan opzij.
  3. Meng de bleekselderij, de sjalotten en de knoflook met olie en bak ook in de dutch oven.
  4. Voeg het konijn weer toe en blus met witte wijn en bouillon, voeg de dragon takjes toe en breng aan de kook.
  5. Zet de barbecue nu op indirect grillen en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
  6. Bak intussen de champignons met een beetje olie in een wok of dutch oven en leg opzij.
  7. Karameliseer in dezelfde pan de bruine suiker, voeg de kastanjes toe, blus met de port en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat de suiker is opgelost.
  8. Voeg de champignons en kastanjes toe aan het konijn en laat nog 5 minuten sudderen totdat het vlees gaar is.
  9. Verwijder de dragon, voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
  10. Sprenkel de gehakte peterselie erover.
Stuur door!